Familiens farvel til Uffe: Vi er så stolte af dig

Hele Danmarks Uffe Ellemann-Jensen fik sin ønskede bisættelse omgivet af familie og venner.

Holmens Kirke var smukt pyntet op, og de hundredvis af kranse og buketter skabte en tung blomsterduft i kirken, da familie, venner, naboer, partikollegaer, diplomatiske forbindelser og folk fra gaden tog afsked med hele Danmarks Uffe Ellemann-Jensen.

Efter at være sovet ind på Rigshospitalet med familien omkring sig, mens de sang fra højskolesangbogen og drak vin, fik den tidligere Venstre-formand præcis den bisættelse, som han ønskede sig. Han havde selv planlagt den, for døden kom ikke bag på ham.

LÆS OGSÅ: Efter skyderi i Field’s: ‘Årgang 0’-stjerne får krisehjælp

Uffe var et troende menneske, der gik i kirke, og troede på et evigt liv efter døden. Han havde selv mailet til Erik Norman Svendsen, da han blev indlagt på Rigshospitalet, om han ville forestå hans bisættelse i Holmens kirke. ”Tæt på Christiansborg og stor og grandios, lige som Uffe selv,” som Erik Norman Svendsen formulerede det.

Artiklen fortsætter under billedet...

Oppe ved alteret stod de fire kranse fra Kongehuset; en fra dronningen, en fra kronprinsparret, en fra prinsparret og en fra prinsesse Benedikte. På kisten lå Uffes orden, Storkorset af Dannebrogordenen, som han blev tildelt af dronningen i 1998.

LÆS OGSÅ: Forelsket Hjalmer flytter snart sammen med kæresten

Erik Normann Svendsen talte også om den rørende og stærke kærlighed, som havde blomstret mellem Uffe og hans livs kærlighed, Alice Vestergaard, gennem et 51 år langt ægteskab. Og om Uffes største glæde, de fire børn og 10 børnebørn. I de sidste år af sit liv var det Uffes største fokus at være bedstefar med fisketure og kanoture.

Artiklen fortsætter under billedet...

Uffes søn Claus Ellemann-Jensen holdt en smuk og rørende tale om familiens stærke kærlighed til Uffe, og om hele Danmarks sympati til familien, som de havde mødt efter Uffes død. Claus fortalte, at på Uffes kontor i hjemmet i Hellerup var billeder af Uffe sammen med paven og alverdens statsoverhoveder afløst af billeder af børnebørnene og deres tegninger.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde folder sig ud i undertøj

– Vi vil savne dig hver dag, og altid søge at respektere, hvad du stod for både i og uden for familien. Selvom du ikke er blandt os længere, vil dine værdier bestå til stor inspiration for alle os efterkommere. Æret være far, farfar og morfar Uffes minde, sluttede Claus af, inden familien bar Uffe ud til ”I Danmark er jeg født”.