Jacob Andersen, Rasmus Kærsø og Jørgen Klubien.
Jacob Andersen, Rasmus Kærsø og Jørgen Klubien.

Efter 39 år: Slut med Danseorkestret

De mange hits fra et af 1980'ernes største danske bands, kan nu opleves på en ny måde.

Sammen med percussionisten Jacob Andersen og bassisten Rasmus Kærså dannede Jørgen Klubien i 1984 Danseorkestret.

Næsten helt indtil Andersens pludselig død i 2021 spillede bandet sammen, mens Klubien ved siden af havde en solokarriere med engelske sange.

Selv om han fortsat spiller deres gamle hits ved sine koncerter, respekterer Jørgen, at Jacobs enke, Maria, og Rasmus Kærså ikke ønsker, at han bruger navnet Danseorkestret.

LÆS OGSÅ: WHAT! 'Løvens Hule'-stjerne bliver minister

Artiklen fortsætter under videoen...

– Inden Jacob døde, havde han og Rasmus sagt, at de gerne ville opløse bandet. Jeg sagde, jeg gerne ville fortsætte, og jeg sagde til Rasmus, at han gerne måtte spille med mig, selv om Jacob ikke ville være med. Men det ville han ikke. Så fandt jeg nogle andre musikere og begyndte så at kalde det Klubien & Danseorkestret for ligesom at annoncere, hvad det var, publikum skulle forvente at høre, siger Jørgen Klubien, 65, til HER&NU og uddyber:

- Det var ikke for at snuppe navnet fra nogen. Men efter Jacob døde, mente Rasmus og Jacobs enke, at jeg ikke kunne tillade mig at kalde det dét. Så kom grafikeren Søren A med den idé, at jeg kunne kalde det Dans'orkestret. Altså med en lille apostrof. Så foreslog jeg dem dét. Det, syntes de, heldigvis var fint, så derfor hedder det sådan nu, forklarer Klubien.

LÆS OGSÅ: Christopher Læssø afslører: Har taget stort skridt med kæresten