Denciks barske fortid: Købmand i fængsel

David Dencik aktuel i DR1-serien 'Huset', der foregår i fængselsmiljøet. Et sted der ikke er uvant for den populære skuespiller.

For David Dencik, 48, var det en helt særlig oplevelse at optage tv-serien 'Huset' i det nedlagte Vridsløselille Statsfængsel. Inden han i 1999 blev optaget på Teaterhögskolan i Stockholm, arbejdede han i halvandet år som ekspedient i fængslets lille Edeka-købmand. Her kunne de indsatte ikke handle frit, men skulle henvende sig ved en skranke, hvor David tog imod bestillingerne og hentede varerne til dem.

LÆS OGSÅ: Dennis efter 'Landmand søger kærlighed': Blev ked af noget andet

– Det var ikke noget, jeg tænkte vildt meget over, men jeg røg også ret meget tjald dengang. For mig var det et vildt fascinerende miljø. Det var primært et Hells Angels-fængsel under den verserende rockerkrig, og jeg kan huske, at en del af de indsatte havde hættetrøjer med logoet fra ”Pusher”, fordi de havde været med i filmen, fortæller han i et interview med Euroman, hvor han også afslører, at mange af de indsatte købte blomster, fordi der altid var en lind strøm af ”koner, elskerinder og prostituerede”, der skulle have en buket.

LÆS OGSÅ: Sussi afslører ny yngre kæreste