Dansk skuespiller afslører druk og alkoholmisbrug

I mange år kunne skuespilleren ikke håndtere de svære ting, så derfor endte det med, at alkohol blev løsningen.

Hvis man er Afdeling Q-fan, så ved man, at Johanne Louise Schmidt gør det godt i rollen som Rose i de fire første film i rækken. Men hvad de færreste ved om den 38-årige skuespiller, er, at hun i flere år, da hun var yngre, gik rundt med et problem, når det gjaldt alkohol.

Artiklen fortsættes under videoen med Albert og Jenna, der fortæller, hvorfor det er svært at flytte sammen... 

LÆS OGSÅ: Tv-stjerne i jubel: Flytter sammen med manden igen

Det fortæller Johanne Louise Schmidt åbent om i et stort interview med ugebladet 'Hendes Verden'. 

- Da jeg fik min datter, blev det klart for mig, at jeg altid har lidt af angst, men det kommer til udtryk på forskellige måder. Jeg havde ikke lært hjemmefra at deale med svære følelser, så i mange år drak jeg mig fuld, og byturene var min ventil. Jeg var ikke bevidst om, at det nok handlede om et ønske om kontrol. Festerne var angstdæmpende, og det var min måde at komme væk fra angsten og nervøsiteten. Når jeg drak, kunne jeg være mig selv, siger hun til ugebladet.

Johanne Louise Schmidt arbejder i dag på Det Kongelige Teater, hvor hun er fastansat. Udover at spille politisekretær i filmene om Afdeling Q, der er baseret på Jussi Adler Olsens krimier, så er hun også kendt fra serierne 'DNA' og 'Sneengel'. Derudover kan hun fra februar opleves som statsminister i 'Borgen', som får premiere på DR den 13. februar.

LÆS OGSÅ: Nynne er blevet udredt: Har fået sin diagnose

Sådan går det i dag

I interviewet med 'Hendes Verden' fortæller Johanne også, hvordan det gik op for hende, at hun tacklede sin angst med alkohol, og hvordan det lykkedes hende at komme ud af sit misbrug. Misbruget stoppede, da hun blev gravid med sin kæreste, skuespilleren Thomas Hwan.

LÆS OGSÅ: Efter amok-opførsel: Nu siger Philine undskyld

- Jeg er vokset op med, at man ikke skal gå ind i de ting, der gør ondt. Og så begynder nogen at drikke eller tage stoffer eller styre, hvad de spiser. Jeg var ikke tidligere bevidst om mit behov for kontrol, men når du får et barn, finder du ud af, at det er det sidste i verden, du kan kontrollere. Der blev gulvtæppet trukket væk under mig. Nu var det alvor, og jeg var nødt til at rydde op i det kaos, jeg omgav mig med. Allie er den største gave, for jeg vil ikke give min ængstelse, bekymringer og mit behov for kontrol videre til hende, fortæller hun.

I dag har Johanne Louise Schmidt det godt og er kommet stærkere ud på den anden side. Hendes datter, Allie, er fem år.

Læs hele interviewet i denne ugens udgave af 'Hendes Verden'.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Her frier han til 'Vild med dans'-stjerne