Dan Andersen: Søgte hjælp for datterens skyld

Komiker Dan Andersen åbner op om sin diagnose.

Komiker og tidligere vært på Reality Awards Dan Andersen blev i efteråret diagnosticeret med ADD. En diagnose der kom bag på ham.

- Jeg har bare aldrig tænkt i den retning, da jeg ikke syntes, jeg passede på de klassiske symptomer eller fordommene, fortæller Dan i et længere opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: 'Landmand søger kærlighed'-par er blevet gift: Kom for sent med vilje

Det blev dog for alvor tydeligt for Dan, da han sidste år blev far.

- Sidste år delte jeg, hvordan min vidunderlige, nye datter virkelig vendte op og ned på mine systemer og rutiner. Eller mere præcist de coping-strategier, jeg har udviklet for at holde stress, angst og depression i skak. Jeg fandt det stadig sværere at være nærværende og tilstede, fordi min hjerne konstant var beskæftiget med at løse tusind andre – ofte ret ligegyldige – opgaver på samme tid. For mig er det vigtigste at være en nærværende og kærlig far, hun kan stole på, så derfor søgte jeg hjælp, fortæller Dan.

Dan har nu fået øjnene op for den brik, som han selv beskriver det, han mangler.

- Jeg kan nu se mange af de stier, der har ført til den stress, angst og depression, jeg har kæmpet med. Ingen har tidligere kunnet give mig en diagnose. Dog var lægen fra mit psykiatriske ophold for 20 år siden tæt på, da han sagde: “Du er nok bare lidt hypersensitiv”.

LÆS OGSÅ: Kasper Hjulmand bryder sammen på tv: Det har konsekvenser

Ifølge Dan kan han i dag bruge sin diagnose aktivt både i forhold til fordele og faldgrupper.