Cykelhelt kæmper med selvværdet: Kæresten hjælper

Tour de France-håbet Jonas Vingegaard knytter sig til en helt særlig person

Det blev en kæmpe overraskelse, da Jonas Vingegaard sidste år trådte op på podiet i Paris med en andenplads i Tour de France. Bagefter fortalte den nu 25-årige cykelrytter fra Glyngøre, hvor meget kæresten Trine og deres to et halvt år gamle datter, Frida, betyder for ham og lysten til at yde på cyklen.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Ditte Julie er på Roskilde Festival...

– Jeg kunne slet ikke have gjort det uden dem, sagde han med datteren på armen, mens seere over hele verden betragtede den komplet ukendte cykelhelt, der gør sig gældende i en lidelsessport, hvor den mentale del spiller en væsentlig rolle.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jonas Vingegaard kæmper med selvværdet, og han får stor hjælp af sin ti år ældre kæreste, Trine, som er datter af den tidligere Bagedystdeltager Rosa Kildahl.

LÆS OGSÅ: UHH: Gammel kending vender tilbage på skærmen

– Trine har helt klart hjulpet mig gennem det. Hun hjalp mig med at lave en plan for, hvordan jeg skulle komme over det, hvis jeg blev nervøs inden løbene, fortalte han til Jyllands-Posten kort før afgang til de første tre etaper afviklet i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sammen har parret prøvet at få styr på det uoverskuelige pres, som cykelrytteren tidligere lagde på sig selv. Og i stedet for at gå til mentaltrænere, der talte rigtig meget, men som ikke rigtig gav ham de nødvendige redskaber, så kom Trine og formåede at få ham til at få ro.

LÆS OGSÅ: TV 2-stjerne i tårer: Single igen

– I stedet for at ligge og tænke for meget handlede det om at komme i gang med dagen. Tage en kop kaffe, høre noget rart musik eller læse en bog. Det hele handler om forberedelsen, så formen og vægten er, som den skal være. Så kan man ikke rigtig gøre så meget andet end at levere sit bedste i løbene. Jeg har også selvtilliden. Jeg ved, at hvis jeg forbereder mig på den rigtige måde, så kan jeg køre med om sejren i Touren, siger Danmarks cykelhelt.

– Trine har lært mig at tage det stille og roligt. At det ikke er nogen skam, hvis det går galt indimellem.

LÆS OGSÅ: Populært ‘Paradise’-par deler stor nyhed