Christianes sårbare rejse: Jeg viser en ny side

Christiane Schaumburg-Müller åbner op for en ny side af sig selv i Viaplay-programmet 'The Journey'.

Efter at Christiane Schaumburg-Müller Åxman sagde op på 'Vild med dans' sidste år, væltede det ind med tv-tilbud.

LÆS OGSÅ: CHOK: Sælger huset

Det blev Viaplay-programmet 'The Journey', hvor seks kendte rejser gennem Nepal på 15 dage, som fik Christiane tilbage på skærmen.

Holdet i 'The Journey' er Søs Egelind, 64, Josephine
Højbjerg, 20, Dulfi Al-Jabouri, 32, Anders Lund
Madsen, 59, Stig Tøfting, 53, og Christiane.
Holdet i 'The Journey' er Søs Egelind, 64, Josephine Højbjerg, 20, Dulfi Al-Jabouri, 32, Anders Lund Madsen, 59, Stig Tøfting, 53, og Christiane.

– Jeg har lyst til at åbne mere op og være Christiane. Også som sårbar. Jeg har takket nej til mange ting, som ikke udfordrede mig. Men i 'The Journey' kunne jeg tjekke alle parametre af og takkede ja, fortæller Christiane, 41.

LÆS OGSÅ: Janni afslører: Sådan har hun aldrig set Karsten

Åbenheden skinner i den grad igennem for Christiane, der tidligt fortæller de andre deltagere om, hvordan hun og hendes mand, investoren Daniel Åxman, for et år siden mistede sønnen Columbus i sjette måned af graviditeten.

– Den side af mig selv har jeg aldrig vist før. Det var så grænseoverskridende for mig at fortælle. Men det lærte mig også, at det ikke er så farligt at åbne op om de sårbare ting, siger Christiane.

LÆS OGSÅ: Fravalgt af Kresten: Nu giver Mie status på sit kærlighedsliv

– Da jeg sagde op på 'Vild
med dans', havde jeg lyst
til at udfordre mig selv
og komme ude af min
komfortzone tv-mæssigt.
– Da jeg sagde op på 'Vild med dans', havde jeg lyst til at udfordre mig selv og komme ude af min komfortzone tv-mæssigt.

– Jeg har en alder nu, hvor jeg føler mig mere moden og godt ved, hvem jeg selv er. Jeg har mine egne værdisæt, og jeg har et selvværd, som jeg altid falder tilbage på. Det er ok at dele ud af ting og oplevelser nu.

Christiane er mor til sønnen, Constantin på seks år, som hun har med rapperen LOC, og Daniel Åxman har to døtre på 13 og 15 år. Taknemmelighed har fået en central plads i hendes liv.

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer om hemmeligt pigenavn

– Da jeg mistede mit barn, skete der noget i mig de efterfølgende måneder. Jeg blev enormt taknemmelig for mit liv. Mere forelsket i min forlovede, end jeg nogensinde har været. Jeg ville bare være helt tæt på ham hele tiden. Jeg blev enormt glad for det liv, jeg lever, og jeg værdsætter virkelig min søn, min mand og min familie, siger Christiane.

Christiane og Daniel Åxman
har ikke lagt skjul på, at de
håber på at få et barn sammen, men at det må komme, når det gør.
Christiane og Daniel Åxman har ikke lagt skjul på, at de håber på at få et barn sammen, men at det må komme, når det gør.

Mens taknemmeligheden hjalp hende gennem sorgen, fyldte arbejdet også tiden.

– Derfor havde jeg ikke tid til at fordybe mig i sorgen. Men det fik jeg mulighed for på den spirituelle rejse til Nepal. Jeg ville fordybe mig i den taknemmelighed, jeg mærkede.

LÆS OGSÅ: Fortvivlet Philine: Følgerne flygter

Turen til Nepal lå lige før brylluppet med Daniel, og det lærte Christiane en meget vigtig ting om sig selv. Hjemme er hun nemlig den helt store planlægger, og det måtte hun lægge fra sig på turen – noget, hun tænkte, hun ville have godt af at lære.

LÆS OGSÅ: Cecilie Haugaard viser nyfødt datter frem for første gang

– Inden jeg tog af sted, tog
jeg klart sorgerne på forskud
med”dårlig mor-samvittighed”:
Men de har bare haft det fantastisk hjemme, mens jeg var af
sted, og det er enormt dejligt.
– Inden jeg tog af sted, tog jeg klart sorgerne på forskud med”dårlig mor-samvittighed”: Men de har bare haft det fantastisk hjemme, mens jeg var af sted, og det er enormt dejligt.

– Men jeg lærte faktisk det modsatte, at jeg er god nok, som jeg er. Jeg troede, at det var usundt at have så mange lister og godt kunne lide at planlægge. Men det er en del af mig, og det giver mig en sindssyg ro og kontrol.