Christiane fik sjælden sygdom: Det var ulideligt

Graviditeten tog hårdt på Christiane Schaumburg-Müller Åxman.

Da Christiane Schaumburg-Müller Åxman sidste år blev gravid, var det efter en lang sej kamp.

LÆS OGSÅ: Philip May afslører ny karriere

I sin egen podcast 'Hverdag' fortæller hun, at hun i halvandet år, mere eller mindre konstant, måtte stikke sig selv med en kanyle med hormoner.

Disse reagerede hun kraftigt på. Hun blev oppustet og humøret fløj i alverdens retninger.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaards datter skipper skolen: Hun klarer sig rigtig godt

Derfor var parret da også ovenud lykkelige, da der var to streger på graviditetstesten. Men glæden blev erstattet af et mareridt.

Kort tid efter sker nemlig det, Christiane selv beskriver som "det sværeste, hun nogensinde har prøvet".

- Cirka to uger efter begynder jeg at få en fuldstændig voldsom kvalme. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Min lugtesans var så skærpet, at jeg ikke kunne være nogle steder, og jeg kaster op op til 20 gange om dagen, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: 'FBOY'-fyr afslører: Alt var skuespil

Mistede glæden

Efter et besøg hos lægen får hun konstateret den sjældne graviditetssygdom hyperemesis gravidarum, der kan oversættes til svær graviditetskvalme.

- Der er meget, meget få gravide, der får den, og man kaster op konstant og har kvalme konstant. Det er ulideligt. Jeg kan huske, at lægen sagde, at op til 50 procent, der har den, får en depression og op mod 30 procent udvikler en fødselsdepression efter fødslen, forklarer Christiane og tilføjer:

- Jeg har aldrig i mit liv oplevet at miste min glæde eller min lyst. Det er sket, at den har været svækket, men den har aldrig været forsvundet på sådan en måde, som den var her. Det var simpelthen så ubehageligt, jeg kan slet ikke beskrive det.

LÆS OGSÅ: Oh Lands romantiske sommer: Jeg skal giftes

Seks måneder inde i graviditeten mister hun og ægtemanden, Daniel Åxman, som bekendt deres ufødte dreng.

På trods af den store sorg og den forudgående svære graviditet, har parret fortsat et ønske om at øge familien, der tæller Daniels to døtre fra et tidligere forhold og Christianes søn, Constantin, som hun har med rapperen L.O.C.

- Jeg vil rigtig gerne være gravid igen. Et hundrede procent, fortæller Christiane i podcasten.