Christian Eriksen var sendt til himlen: Tak for tårerne

Christian Eriksen har mærket en stor opbakning og støtte fra befolkningen.

Han så døden i øjnene, men han har nu fået indopereret en avanceret pacemaker, så drømmen om en landsholdsudtagelse til VM i Qatar lever stadig. Det fortalte Christian Eriksen i dokumentaren 'Christian Eriksen – Min historie' på DR1. Her kom han også ind de fire minutter, hvor hjertestoppet gjorde, at alt blev sort for spilleren midt under EM-kampen mod Finland i Parken den 12. juni.

LÆS OGSÅ: Uhh: Kessler starter ny uddannelse

– Jeg kan mærke, jeg bliver trykket på brystet. Jeg kommer hurtigt til bevidsthed. Jeg kan huske alt undtagen de minutter, jeg var sendt til himlen. Det er ikke som en drøm. Det virker som om, jeg bare har været fjern. Jeg kan ikke huske noget. Normalt med drømme kan jeg huske bidder. Men jeg kunne ikke huske fra, da jeg var væk, fortæller han i programmet.

Han blev kørt i ambulance til Rigshospitalet nær Parken. Med i ambulancen var kæresten, Sabrina Kvist Jensen, der sad på tribunen få meter væk og naturligvis fik et kæmpe chok, da han pludselig lå livløs på fodboldbanen.

LÆS OGSÅ: Elvira i dyb sorg: Hvil i fred, min engel

– Tag bare mine støvler af. Jeg spiller ikke mere, husker han at have sagt til hende og redningsfolkene i udrykningskøretøjet. Efterfølgende har han haft stor støtte af sin Sabrina.

Støttes af familien

– Hvis Sabrina havde sagt, at jeg bør stoppe, så havde jeg gjort det, men hun støtter mig, siger Eriksen, der påpeger, at sandsynligheden for et nyt hjertestop er meget lille. Pacemakeren fungerer som en hjertestarter, hvis det skulle gå galt igen.

Christian Eriksen har også hæftet sig ved den store opmærksomhed fra nær og fjern. Tusindvis af tilskuere og millioner af tv-seere verden over var vidner til dramaet.

– Jeg har ikke rigtig fået sagt tak. Jeg har sagt tak til dem, jeg personlig har mødt. Lægerne, der var indblandet, spillerne, landsholdet og familien, men alle de fans, som har sendt tusinder af breve, tusinder af e-mails. Alle de blomster, jeg har fået på Rigshospitalet. Og alle mulige bemærkninger, jeg har fået på gaden. Jeg vil sige tak for den støtte, I har vist, siger Christian Eriksen.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Derfor blev populært program aflyst

– Folk har set det og har grædt i stuerne, og så er jeg trods alt heldig, at jeg kan bevise for dem, at jeg er her i dag. Tak for tårerne, lyder det fra den 29-årige landsholdsspiller, hvis mål er at spille fodbold på topplan igen efter syv måneders rekonvalescens.