Anna Lin giver de yngste et pusterum: Børnenes bedste ven

I børnepodcasten 'Pusterum' vil Anna Lin inspirere børn og deres forældre til at få talt om de følelser, der er forbundet med et børneliv.

Anna Lin er kendt for sin værtsrolle på 'Ultra Nyt' og stod også i front, da DR afholdt børnenes MGP i februar. Netop nu er den 24-årige ildsjæl aktuel på podcastplatformen Talk Town med børnepodcasten 'Pusterummet', hvor hun giver børn et frirum fra deres tanker og inspirerer dem og deres forældre til at få talt om de ting, der fylder i et børneliv.

- Jeg tror, at det er vigtigt at lære i en tidlig alder, at man skal tale om sine følelser. For de er jo en del af dig, og de kan vokse sig så store, at de bliver til problemer. Det kan være, hvis ens tanker får lov at fylde så meget, at de ikke er rationelle længere, så er det vigtigt at få pustet ud, så der er plads til noget mere, forklarer Anna.

Sammen med skuespiller Viktor Lander hjælper Anna Lin børn med at lette deres hjerter. Cover: Klaus Rudbæk (Foto: Story House Egmont)
Sammen med skuespiller Viktor Lander hjælper Anna Lin børn med at lette deres hjerter. Cover: Klaus Rudbæk (Foto: Story House Egmont)

LÆS OGSÅ: Bendtner om forlist forhold: Savner det ikke

I forbindelse med podcasten talte hun med 70 børn fra 4. og 5. klasse, der anonymt fik lov til at lette deres hjerter med hvad end, det måtte være af små og store problemer.

- Jeg oplevede faktisk, at der var mange af børnene, der var utroligt lettede bagefter. Også selvom jeg ikke sad og sagde, at de skulle gøre det ene eller det andet, men bare kiggede dem i øjnene, lyttede og tog dem seriøst, fortæller værten, der oplevede, at et af de emner, der særligt gik igen, var barnets relationer til mennesker i dets liv. Et faktum hun sagtens selv kan nikke genkendende til.

- I mine samtaler med børnene har jeg fået mange flashbacks og minder fra min egen barndom, som jeg havde glemt eller fortrængt. Jeg føler, at jeg forstår deres verden, fordi jeg altid tjekker ind med mit eget indre barn, lyder det fra Anna, der i sine forberedelser har rådført sig med Børnetelefonen ved Børns Vilkår.

LÆS OGSÅ: Hverdagen har ramt Vinterberg: Jeg tager opvasken

Taler aldrig ned til børn

Selv var hun god til at bruge de voksne omkring sig som ventil, når hun havde brug for det som barn.

- Jeg brugte mine forældre, min storebror og mine lærere. Det var der heldigvis plads til. Der var særligt en lærer, som selv skabte pusterummet for os børn ved at trække én til side, når hun kunne se, at der var noget, der gik én på, mindes Anna, der nu bor i København, men oprindelig kommer fra Odense.

– Da jeg startede med at arbejde med børn, føltes det så naturligt at arbejde ud fra hvilke initiativer og hvilke muligheder, jeg selv kunne have brugt, da jeg var barn, forklarer Anna (Foto: Lars E. Andreasen)
– Da jeg startede med at arbejde med børn, føltes det så naturligt at arbejde ud fra hvilke initiativer og hvilke muligheder, jeg selv kunne have brugt, da jeg var barn, forklarer Anna (Foto: Lars E. Andreasen)

LÆS OGSÅ: Sådan blev Casper den danske Bachelor

Med sine 24 år føler hun stadig, at hun befinder sig i en limbo mellem at være ung og voksen, og måske er det en af grundene til, at det falder hende så naturligt altid at møde børn og unge i øjenhøjde.

- Jeg taler aldrig ned til børnene. Jeg taler til dem, som jeg taler til mine venner. De ved godt, at det ikke er mig, der kan løse deres problemer. Men jeg kan alligevel være en støttende ven, der giver dem mod til at gå videre med tingene, slår Anna fast.

LÆS OGSÅ: Bendtner om forlist forhold: Savner det ikke

Hun håber, at podcasten kan være med til at minde børn om, at de aldrig nogensinde skal gå med svære ting alene.

- Alle børnenes historier har påvirket mig, og det var meget intenst. Det er deres udgangspunkt og deres virkelighed, og det skal tages seriøst uanset emnets størrelse.

'Pusterummet' kan høres i podcastuniverset 'Talk Town'.

LÆS OGSÅ: UH! Geggo og Cengiz giver ny status på huskøbet

LÆS OGSÅ: WHAT! Fyrer Katerina Pitzner sin datter?