Anders Matthesen
Anders Matthesen

Anders Matthesen spiller musikalsk stjerne i ny spillefilm

Anders Matthesen har fået tildelt en helt særlig rolle.

I den nye danske spillefilm 'UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN' skal komiker og skuespiller Anders Matthesen udfylde nogle meget store sko.

LÆS OGSÅ: WHAT: Blachman i nyt program med Casper Christensen

Artiklen fortsætter under videoen af Rasmus Seebach.

Filmen er nemlig et portræt af en af dansk popkulturs største stjerner, Tommy Seebach, der i 1979 ved et skæbnetræf fik mulighed for at deltage ved Dansk Melodi Grand Prix med det store hit 'Disco Tango'. Men det er samtidig en familiehistorie – et drama om en far, der kom så langt ud i sit misbrug, at han måtte flytte fra sin kone og børn, før han endelig forstod og fik vist dem, hvad de betød.

LÆS OGSÅ: Frederik Fetterlein: Sex to-tre gange om dagen

- Opgaven med at portrættere en ikonisk og elsket karakter som Tommy kræver stort mod! En karakter der både indeholder stor smerte og angst blandet med musikalitet og kærlighed til familien. En folkelig entertainer, der i virkeligheden er genert og bare helst gerne vil gemme sig i musikken. Med Anders Matthesen fandt jeg Tommy Seebachs ganske særlige energi og følsomhed. Anders’ helt unikke timing og hans musikalitet kombineret med hans store empatiske indføling med Tommy karakteren gør ham til den helt rigtige til rollen, fortæller instruktør Kasper Gaardsøe i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Pil afslører: Klar til Medina-samarbejde

Artiklen fortsætter under billedet.

Tommy Seebach, år 2000
Tommy Seebach, år 2000

Opbakning fra familien

'UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN' er en film om kampen mod et misbrug, håb, kærlighed og en konstant higen efter at slå til både overfor familien og i karrieren. En fortælling om en stor personlighed som på sin egen og på mange måder unikt danske facon, blev det popmusikalske samlingspunkt for en hel generation. Præcis som hans søn Rasmus Seebach er blevet det for den næste.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kronprins Frederiks herretur i Gribskov

Det har været altafgørende for hele projektet at have familiens opbakning til filmen om Tommy Seebach. Familien Seebach glæder sig ifølge pressemeddelelsen til at følge tilblivelsen af 'UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN'.

LÆS OGSÅ: Alberte Winding afbrød ferien: Modtager stor hyldest

Og Anders Matthesen glæder sig til at udfylde rollen.

- 'UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN' er en både barsk og rørende historie om en mand, der indædt kæmper for at forblive på toppen og samtidigt opretholde et familieliv. En presset mand, der ender med at miste sig selv i forsøget på at indfri både egne og andres forventninger, siger Anders Matthesen.

Filmen forventes i biograferne i 2025.

LÆS OGSÅ: Tobias Rahim misbrugt