Ærlig Sofie Gråbøl: Jeg var røvirriterende

Med alderen er den 55-årige skuespillers egen opfattelse af verden og andre mennesker blevet mere nuanceret.

For Sofie Gråbøl var det en overvældende oplevelse at opholde sig i det nu lukkede Vridsløselille fængsel, hvor DR1's nye tv-serie 'Huset' er optaget.

Artiklen fortsætter under videoen med Sanne fra 'Landmand søger kærlighed'...

Bag den grønmalede port, som mange kender fra 'Olsen-banden', spillede hun rollen som fængsels - betjenten Miriam.

LÆS OGSÅ: TV 2-par sælger huset: Det gør ondt

Gråbøl
har lært
meget
af rol
-
len som
fæng
-
selsbe
-
tjenten
Miriam.
Gråbøl har lært meget af rol - len som fæng - selsbe - tjenten Miriam.

Blandt statisterne var der flere af de tidligere fængselsbetjente, som kunne hjælpe hende med detaljer, der gjorde scenerne helt autentiske, ligesom hun under forberedelserne fik lov at prøve magtanvendelse, så hun vidste, hvordan det føles at tage fat i en andens krop og tvinge den i gulvet.

LÆS OGSÅ: Stopper som vært på 'Vild med dans'

Sofie Gråbøl fandt det spændende at se, hvor forskelligt mennesker reagerer på at arbejde i et system, hvor der ikke altid er plads til empatien. Med alderen er den 55-årige skuespillers egen opfattelse af verden og andre mennesker blevet mere nuanceret.

LÆS OGSÅ: Mads Steffensen smadrede alt: Jeg er en megadårlig taber

– Ja, jeg kan meget bedre se kompleksiteten i dag. Jeg var virkelig røvirriterende, da jeg var yngre. Jeg var meget, meget defineret i, hvad der var rigtig og forkert, men det var også lettere at være et moralsk menneske, da jeg var ung. Dybest set genererer det en større overbærenhed med mig selv og andre, fordi jeg i dag har lært og anerkender, at de fleste vigtige spørgsmål i livet er komplekse, siger hun i et interview med avisen Nordjyske.

LÆS OGSÅ: Tilbage i galleriet: Emil Thorup fylder 40 år