10 ting du måske ikke vidste om Pernille Harder

Hvor godt kender du foldboldstjernen Pernille Harder?

Vi har taget den 30-årige danske landsholdsprofil under lup.

Artiklen fortsætter under videoen med Elvira Pitzner på den røde løber...

1. Pernille Harder er født 15. november 1992 og opvokset i Ikast. Som femårig begyndte hun at spille fodbold i den lokale klub Tulstrup-Faurholt IK.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-stjerne afslører nyt om datteren

2. Privat danner Pernille par med den svenske fodboldspiller Magdalena Eriksson. De er netop skiftet til tyske FC Bayern München, og inden da spillede parret også sammen i engelske Chelsea FC.

3. To gange er hun blevet kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller. Det var i 2018 og 2020.

4. På indersiden af venstre arm har Pernille Harder fået tatoveret ordene: ”Bare du er lykkelig”. Det var hvad hendes morfar sagde, da hun fortalte ham, at hun havde fået en kvindelig kæreste.

LÆS OGSÅ: Fandt ikke kærligheden i 'Bachelorette': Sådan går det i dag

5. Når Pernille har spillet en kamp, kan hun lide at bestille sushi og tage det med hjem og spise, mens hun ser en film.

6. Hun har en master i Business Administration fra Longford International College

7. Da hun i september 2020 skiftede til engelske Chelsea FC, blev hun solgt for knap 2,2 millioner danske kroner. Det gjorde hende til den dyrest handlede kvindelige fodboldspiller nogensinde.

LÆS OGSÅ: WHAT: Fie Laursen skal giftes

8. I 2009 fik hun som 16-årig debut på det danske landshold i en 15-0-sejr over Georgien, hvor hun scorede tre mål. I dag er hun den mest scorende spiller på kvindelandsholdet nogensinde.

9. Hun var en del af det danske landshold, der vandt hun sølv ved EM i 2017. Her scorede hun det ene af Danmarks to mål i 2-4-nederlaget mod Holland i finalen.

10. Som barn elskede hun Nutella og startede altid dagen med en skive med den brune creme. Da hun i teenageårene blev mere seriøs med fodbolden, skar hun gevaldigt ned.

LÆS OGSÅ: Natasjas 78-årige mor: Jeg lever med sorgen