Premiere på "Elsker dig for tiden", Imperial, 12/12 2022Cecilie SchmeichelJeanette Ottesen
Premiere på "Elsker dig for tiden", Imperial, 12/12 2022Cecilie SchmeichelJeanette Ottesen

'Vild med Dans' hjalp Cecilie Schmeicel ud af stress

Cecilie Schmeichel åbner op om stress i Christiane Schaumburg-Müller Åxmans nye podcast.

I den første episode af Christiane Schaumburg-Müller Åxmans nye podcast, 'Hverdag', var influencer Cecilie Schmeichel gæst. Med psykolog Sisse Find blev hverdagens nykker vendt, og Cecilie åbnede op for, hvordan hun kort før hendes deltagelse i 'Vild med dans' gik igennem en hård periode.

LÆS OGSÅ: Efter brud: Her er min drømmemand

- Jeg begyndte at få enormt meget hjernebanken og kunne godt mærke, at i situationer, hvor jeg sad til et arrangement og begyndte at kigge på uret og tænkte: 'jeg skal køre, og jeg skal nå, og mine børn skal jo ikke være de sidste, der bliver hentet'. Der kunne jeg mærke, at jeg fik hjertebanken og tryk for brystet, fortæller Cecilie.

Artiklen fortsætter efter videoen.

- Til sidst gik jeg til lægen, fordi efter jeg er blevet mor, så har der været mange ting i kroppen, der har været anderledes. Så jeg gik til lægen, og jeg fik tjekket nervebanerne, og blev sendt videre til en hjertelæge, hvor jeg fik en monitor på, siger Cecilie og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Linse husker Geggos biologiske far: En hottie

- Vi fandt hurtigt ud af, at der ikke var noget galt med mit hjerte. Det opstod simpelthen i pressede situationer. Jeg fik nogle ekstra symbioser, kaldte de det, og der var ikke noget galt. Det var, at min krop var begyndt at fortælle mig, at 'Hey, nu skal du skrue ned. Nu skal du til at tænke lidt over, hvor du lægger din energi'. Det gjorde, at jeg lyttede til min krop, det blev jeg jo nødt til.

Ingen sygemelding

Cecilie fortæller, at meget af det pres, hun oplevede, handlede om, at hun netop var blevet selvstændig, og at hun hele tiden ville leve op til et ideal om at være den gode mor, kone og veninde. Efter meldingen fra lægerne var det dog ikke sygemeldingen på sofaen, der kaldte. Tværtimod.

LÆS OGSÅ: Vlado fra 'Politijagt' springer ud som TikTok-stjerne

- Så startede jeg 'Vild med Dans', og det er jo fuldstændig crazy, og det lyder også crazy. Men først og fremmest fik jeg sagt det højt, at jeg havde det lidt svært, og det med at uddelegere nogle opgaver, sige tingene højt, og få den hjælp du har brug for, fortæller Cecilie.

Det valg fik mange roser af podcastens psykolog, Sisse Find, som yderligere forklarede, at det var en rigtig god strategi at lægge fokus og tanker om.

- Det, du gjorde, var, at du droppede alle dine bekymringer. Du gjorde noget ved at lukke al den bekymrings- og ansvars kritiske tankegang ned. Netop den dårlige samvittighed, konkluderer Sisse.

LÆS OGSÅ: Sofie Østergaards store ønske: Mit drømmejob