'Bachelorette'-Sofie afslører diagnose: Frygtede at dø

Indtil 2016 gik Sofie med uvished om, hvad der er 'galt' med hende.

Da Sofie Kragh Martinusen var barn, blev hun ved med at sige til sin mor, at hun troede, at hun en dag skulle dø. Hun kunne nemlig mærke, at noget var helt galt med hendes hoved.

LÆS OGSÅ: Efter 20 år som skeløjet: Heino overvejer operation

- Jeg troede, at jeg havde en hjernetumor, da jeg var barn, fortæller Sofie til HER&NU og forklarer:

- Jeg vidste, at der var noget i vejen med mig. Derudover var jeg allerede tidligt i min barndom vidne til, at en af mine tætte veninders mor gik bort, og det gjorde tilsammen, at jeg hele tiden var bange for at dø.

Psykisk sygdom

Trods utallige lægebesøg gennem sin opvækst blev det først i 2016, at Sofie fik svar på, hvad hun fejlede. Indtil 2016 havde lægerne været optaget af at finde en fysisk årsag til smerterne, mens det var Sofies psyke, den var gal med.

- Jeg begyndte at få nogle mavesmerter i 2016. Jeg blev indlagt af flere omgange med to måneders mellemrum. Jeg blev tjekket for det hele, men de kunne ikke finde en årsag til de her mavesmerter, fortæller Sofie og fortsætter:

- Til sidst fik jeg at vide, at det var psykisk. I starten troede jeg ikke på det, for jeg kunne jo mærke, hvor ondt jeg havde.

LÆS OGSÅ: Nu sker det! TV 2-succes vender tilbage med ny sæson

Efter en tur til sin egen læge var Sofie dog overbevist.

- Min læge foreslog, at jeg skulle udredes for ADD. Det sagde jeg ja til, og det viste sig jo så, at det var det, fortæller Sofie, som godt kan se en sammenhæng mellem sine fysiske smerter og sin ADD:

- Jeg tror, at min krop prøvede at fortælle mig noget. Jeg havde det jo ikke godt psykisk, lyder det.

Efter udrednigen har Sofie været på medicin i nogle perioder, mens hun i andre perioder har valgt medicinen fra. Lige nu er hun på medicin, da det hjælper hende, når hun studerer.

Den 27-årige bachelorrette studerer international virksomhedskommunikation på Aalborg Universitet.