WOW: Så tæt var Heino og Cecilia på at blive fanget i 'Jaget vildt'

Efterforskeren var fem biler bag dem på motorvejen.

Ombord på Helsingør færgen, da færgens horn lød, og den lettede anker, kunne Heino og Cecilia Hansen endelig ånde lettet op efter 10 dage på flugt. De var programmets helt store vindere, og de tog efterforskerne ved næsen gang på gang lige til det sidste.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Trier-tvillingerne viser kæresterne frem

Da sejren var i hus, sendte de nemlig en sidste hilsen til efterforskerne ved at stå i to hvide trøjer med teksten "Var I nok?", som henviste til en telefonsamtale tidligere på flugten, hvor de spurgte efterforskerne, hvor mange de var, og svaret lød "Vi er nok".

Helt nok var de ikke, men de var tæt på, og nu afslører vinderne, at det altså ikke bare er et tv-greb. De blev virkelig åndet i nakken af deres gode ven Fjord.

LÆS OGSÅ: Heino Hansen afslører nyt program

- Min veninde, der kører os, kører forkert inde på færgeterminalen, og der er VJ'en (Videojournalist, red.) sådan "Du skal derover, du skal derover", og der kan vi godt mærke, at der er nogen lige bag os, og det får vi også at vide, fortæller Cecilia, og Heino tilføjer:

- Færgen var jo lidt forsinket, så vi når jo frem til slutpoint, og han er der, vi ved, han kommer stormende, og vi kan se panikken i vores VJs øjne, og han tænkte "Er det sådan her, de skal fanges, fordi færgen er forsinket".

LÆS OGSÅ: Emil Midé opereret: Sygdommen hænger ved

- Vi kunne se VJs, der løb rundt og filmede, så vi vidste, at de åndede os i nakken. Og vi fik også at vide, at han lå fem biler bag os, da vi kørte på motorvejen, fortæller Cecilia.

Ingen hjælp at hente

Og selvom færgen endte med at være forsinket, så det blev endnu mere spændende og tæt løb, så er der ikke noget iscenesat i sejren, fastslår vinderne.

- Der er ingen hjælp på dag 10, hvis du laver lidt små fuckups på dag et, så lærer de jer lige, hvordan tingene sker, så alle fire par ikke bliver fanget efter et kvarter. De uddanner dig på dag et, men på dag 10 er det alle mod alle, fortæller Heino.

LÆS OGSÅ: Petra Nagel tjener millioner på hussalg

Det betød da også, at deres VJ, som havde fulgt parret i alle 10 dage, stod klar med en skideballe efter finalen.

- Det sekund vi slukker kameraet, siger vores VJ til os "Hvorfor får I din bedste veninde til at køre jer, selvfølgelig har de hendes nummerplade, har I ikke lært noget af de sidste 10 dage?", fortæller Cecilia med et grin.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-par er blevet skilt

Parret turde ikke at belave sig på at få en tilfældig til at køre sig, fordi de havde valgt at stå på Rådhuspladsen, da de fik opkaldet, så de vidste, at de ville have travlt, hvis det var et sted langt væk på Sjælland. Derfor var tiden også knap i slutspurten.

Bad om at blive jagtet af Fjord

Selvom der ikke er noget iscenesat ved slutningen, og parret ikke får nogen hjælp på dag 10, så er der dog en enkelt ting, hvor tv-holdet har haft en finger med i spillet.

LÆS OGSÅ: Chok for Anni Fønsby: Har mistet synet

- Vi havde nævnt, da vi havde filmet Fjord på dag fire, at vi godt kunne tænke os, at det var ham, der jagtede os - eller hvis vi skulle fanges, det vidste vi jo ikke. Vi følte, vi havde sådan en dynamik nu, fordi vi havde filmet ham, fortæller Heino og tilføjer, at det var tæt på ikke at kunne lade sig gøre:

- Han havde ellers fået en lille skade af at jagte Sofie Linde på Amalienborg, så vi vidste ikke, om han ville blive klar.

LÆS OGSÅ: Wafande røber bryllupsplaner: Datoen er sat

De var dog glade for, at han blev klar, og det var ifølge dem den perfekte afslutning at kunne stå og vinke til Fjord på kajen.

Elsker efterforskerne

Heino og Cecilia sejrede i sidste ende, og de lægger ikke skjul på, at de elsker at snyde efterforskerne, men helt generelt er følelserne også bare varme.

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette'-bejler afslører: Det var et væddemål

- Jeg elsker de efterforskere, det er min yndlingsdel af tv-programmet, når vi kommer ind på kommandocentralen. Det er skide spændende at følge med i deres metoder, men de er også godt selskab. Jeg synes virkelig, det er god underholdning, når vi kommer derind også, det synes jeg er sjovt, fortæller Heino med et smil og tilføjer:

- Vi har også fået at vide, at hvis de føler, der bliver snydt på vægten, så bliver de rigtig sure, det er ikke for sjov.

Blev faktisk fanget i sidste ende

Der er ingen tvivl om, at Heino og Cecilia har skabt mange grin i femte sæson af 'Jaget vildt' - de har både grinet med hinanden, og har fået efterforskerne og ikke mindst seerne til at grine. Og selvom de sluttede det hele med et grin, så var det faktisk efterforskerne, der endte med at være dem, der lo til sidst.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Petra fik akutte SMS'er

- Jeg gik en dag i mine egne tanker nede ved Nørreport, og så lige pludselig er der en, der tager fat i mig. Så er det ham Ian, der er efterforsker, ham vi ringer til, han er åbenbart G4S-vagt inde ved banken derinde. Og det er et stykke tid efter, hvor han bare siger "Der fik vi dig", så de har faktisk fanget os - bare lang tid efter programmet, fortæller Heino, mens de bryder ud i grin.

Har fået respekt for kriminelle

Da tilbuddet om at deltage i 'Jaget vildt' kom, var Heino ikke i tvivl - han havde bare ét krav, han ville gøre det sammen med sin kone. Og det er en ting hverken Heino eller Cecilia fortryder.

LÆS OGSÅ: Dan Andersen i babylykke: Far for anden gang

- Det var sjovt, men det var også noieren at være med, lyder det fra Cecilia, og Heino supplerer:

- Det var drænende på en sjov måde, men det var ikke en badeferie, man var meget på og skulle tænke på ting hele tiden. Jeg har virkelig fået respekt for kriminelle, det er virkelig ikke tosser, der slipper afsted med den slags, konkluderer Heino og forklarer:

- Vi var på flugt, hvor folk gerne ville hjælpe os og lyve overfor politiet, men sådan er det jo ikke til daglig. Så det der med at mærke, hvordan netværket strammer ind, til sidst er der ikke noget netværk tilbage, så det bliver sværere og sværere at planlægge, men det var også ret svært.