Frederik afslører stor hemmelighed: Frygtede at blive stemplet

Den 33-årige 'Robinson'-deltager bar på en hemmelig, som han aldrig delte med sine holdkammerater.

Deltagerne vinker farvel til deres trygge hverdag, når de tager ned til Malaysia for at medvirke i 'Robinson', hvor de skal dyste og overleve på en øde ø med begrænsede ressourcer.

LÆS OGSÅ: Glædeligt gensyn: Derfor er Mikkel tilbage i ’Robinson’

Èn af grundene til, at 33-årige Frederik tilmeldte sig til 'Robinson', var også, at han trængte til lidt eventyr og spænding i hverdagen.

Men der var også en anden grund, som han aldrig delte med sine holdkammerater.

LÆS OGSÅ: Jakob Kjeldbjerg lover: En stærk jubilæumssæson

- For nogle år siden fik jeg et kunstigt håndled indopereret, og efter det følte jeg, at jeg ikke rigtig duede til noget eller kunne noget, siger Frederik og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører barn nummer to

- Jeg ville gerne bevise overfor mig selv og omverdenen, at jeg kunne mere, end hvad jeg forestillede mig. Jeg identificerede mig nogle gange som handicappet, fordi jeg havde det håndled, fortæller han.

Skyldes sygdom

Historien bag Frederiks kunstige håndled startede, da han begyndte at få smerter i håndleddet, kort efter han færdiggjorde gymnasiet.

Han opsøgte derfor sin læge, og efter flere undersøgelser og prøver fik han svaret.

Smerterne skyldes knoglesygdommen 'Lunatum malaci', der er en tilstand, hvor knoglerne i håndrodden bliver beskadiget.

Han blev derfor tilbudt en stivnegørende operation, som han valgte at takke nej til, fordi han ville miste alt bevægelighed i hånden.

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-vinderne kæmper økonomisk: Sejren er dyr

Men et år efter var smerterne så slemme, at Frederik alligevel overvejede operationen, og han opsøgte derfor sin læge igen.

Sygdommen var i Frederiks primære hånd, og derfor var selv små dagligdagsting som at børste tænder en udfordring, og han måtte også opgive at spille håndbold.

Lægen havde dog en god nyhed, nemlig at Frederik kunne få indopereret en protese, som var en helt ny behandling, der blev afprøvet på daværende tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter billedet:

33-årige Frederik i første afsnit af 'Robinson'.
33-årige Frederik i første afsnit af 'Robinson'.

LÆS OGSÅ: WHAT: Realitystjerner hopper ud fra et fly

- Jeg sagde ja til det, fordi alternativet var værre. Så jeg fik indopereret en protese i hånden, og det er det, jeg går rundt med nu, fortæller Frederik og tilføjer:

- Jeg kan ikke bøje hånden på samme måde, som man kan med en almindelig hånd, og den bliver hurtigere overbelastet. Jeg har heller ikke så meget styrke i hånden, som jeg havde tidligere. Jeg har for eksempel svært ved at tage armbøjninger.

Det er omkring 10 år siden, at Frederik fik indopereret det kunstige håndled, og på sigt skal han have et nyt.

Holdt det hemmeligt

Produktionen kendte selvfølgelig til Frederiks omstændigheder, men det gjorde de andre 'Robinson'-deltagere ikke.

LÆS OGSÅ: Sanne blev ramt af stress: Stærkere end nogensinde

- Det var aldrig noget, som jeg fortalte deltagerne dernede, også fordi jeg var bange for, at de ville stemple mig, som ham der kan mindre, fordi jeg har et kunstigt håndled, fortæller han.

Han fik tapet sit håndled ind flere gange, hvilket man også ser i det nye afsnit af 'Robinson', men han sagde til de andre, at det skyldes, at han frygtede for en overbelastning.

- Jeg kunne godt mærke, at det sommetider gjorde ondt, og der var da også en konkurrence eller to, hvor det heller ikke var nogen fordel for mig, sagde Frederik.

LÆS OGSÅ: Janni Ree færdig med plastik: Alt skal væk

Artiklen fortsætter efter billedet:

'Robinson' 2023
'Robinson' 2023

Fortryder intet

Selvom Frederik synes, at det til tider var svært, at han ikke kunne dele med sit hold, hvis han oplevede smerter, så fortryder han ikke, at han ikke fortalte det.

- På den ene side er jeg træt af, at jeg ikke kan føle mig tryg i at sige det, og føle at det er okay. På den anden side så ville jeg gøre det samme igen, for det er jo en konkurrence, siger han.

LÆS OGSÅ: 'Løvens hule'-kendis dropper Facebook: Her er årsagen

Inden Frederik rejste til Malaysia for at deltage i 'Robinson', var han bekymret for, hvordan det ville gå på grund af hånden.

Men det er positive oplevelser, han har taget med hjem til Danmark.

- Jeg har tidligere følt mig handicappet, og jeg har stemplet mig selv. Men jeg har bevist overfor mig selv, at jeg kan mere, end jeg har gået og bildt mig selv ind i en del år, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Gustav og Carina viser sønnen: Vores store lykke

Du kan følge Frederik og de andre 'Robinson'-deltagere i programmet hver mandag kl. 20.00 på TV3 eller Viaplay.