WHAT: Så mange politikere har lavet reality-tv

Vi tager et kig på de politikere, der også har gjort karriere som realitystjerner.

Masser af opmærksomhed, tusindvis af følgere og dømt af folket. Er det mon politikere eller reality-stjerner, vi taler om?

Det kan faktisk være gældende for begge grupper, for de er alle til fuld skue for den danske befolkning, og vi er alle klar med kommentarer, hvis de siger og gør noget sjovt eller mindre sjovt.

Normalt er grænsen mellem den ene og den anden verden meget tydelig, men hvad så, når grænsen udviskes, og grupperne blandes?

Vi tager et kig på de politikere, der har prøvet kræfter med reality-tv:

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører: Her er vores krav til landmændene

Lars Løkke Rasmussen (Moderaterne)

Lars Løkke er selvfølgelig kendt som Danmarks tidligere statsminister i perioderne 2009 - 2011 og 2015 til 2019 for partiet Venstre. Men vidste du, at Lars var en del af besætningen, da 3. sæson af programmet 'Over Atlanten' blev sendt sidste år?

I programmet skulle Lars være med til at krydse Atlanterhavet sammen med andre reality-deltagere og resultatet var ikke så ringe.

Lars Løkke Rasmussen er i dag medlem af sit eget parti Moderaterne, som han dannede i 2022.

LÆS OGSÅ: WHAT! Derfor er Fies søn fjernet

Rasmus Jarlov (Det Konservative Folkeparti)

Rasmus er ikke ukendt i den danske offentlighed. Han var dansk erhvervsminister fra 2018 til 2019, og så har han selvfølgelig også dannet par med den tidligere paradiso, Mascha Vang, i over et år fra 2016 til 2017. Før alt dette kunne man dog i en kort periode opleve Rasmus hver fredag aften på TV 2, hvis man ville se 'Vild med dans'.

Som en anden dansemus gav Rasmus sig i kast med både salsa og cha-cha-cha med partneren Mille Funk. Det blev dog ikke til mere end tre uger for Rasmus, hvorefter de blev det andet par til at forlade konkurrencen. Han ser dog tilbage på tiden med en del selvironi og skrev sidste år følgende på Twitter:

- Alle jer, der altid brokker jer over politikere, som er med i 'Vild med dans', burde sende mig en stor tak. Da jeg var med i 2015, gjorde jeg det så dårligt, at de ikke siden har inviteret nogen politikere. Selv tak.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Nye deltagere i populært TV3-program

Pia Olsen Dyhr (Socialistisk Folkeparti)

Du kender hende som formanden for SF, og så har hun været både handels- og investeringsminister og transportminister fra henholdsvis 2011-2013 og 2013-2014.

I 2016 deltog hun dog som den hemmelige gæst i det folkekære program 'Kender du typen'. Deltagelsen blev dog en ubehagelig oplevelse for Pia, da hun blot fem dage efter programmet var blevet sendt på DR, kunne fortælle, at hendes hjem i Brønshøj var blevet udsat for indbrud.

LÆS OGSÅ: Se Jimilians nye veninde: Derfor er vi sammen

Morten Messerschmidt (Dansk Folkeparti)

Udover at være formand for Dansk Folkeparti, så var Morten også medlem af Europaparlamentet fra 2009 til 2019 og slog rekorden for flest personlige stemmer ved valget i 2014.

Det er ved at være mange år siden, men Morten deltog i 2003 i det populære program 'Big Brother', der i den 3. sæson gik under navnet 'Big Brother VIP' med kun kendte deltagere. De andre deltagere var blandt andre Kira Eggers, Carl-Mar Møller og Brigitte Nielsen.

Det er dog ikke alle, der har glemt hans fortid, hvilket kunne læses i 2015, hvor Morten modtog flere drillende/spydige bemærkninger fra den nuværende sundhedsminister Magnus Heunicke.

LÆS OGSÅ: Stine og Karsten har fire skilsmisser bag sig: Drømmeforhold