Vild udfordring: Caroline og Piotr Wozniacki i helt nye roller

På en fire ugers rejse skal familien Wozniacki bestige Kilimanjaro. For Caroline og Piotr er det første rejse, hvor de ikke er afsted som træner og atlet.

Tilbage i februar begav 30-årige Caroline Wozniacki sig sammen med sin bror, Patrik, forældrene, Anna og Piotr Wozniacki, samt sin ægtemand, David Lee, og svigermor, Susan Lee, ud på en rejse, som skulle vise sig at give dem oplevelser, de aldrig vil glemme.

Den slags oplevelser har der til nu ikke været plads til i Carolines lange karriere som en af verdens bedste tennisspillere. For i januar i år spillede hun til Australien open sin sidste kamp som professionel. Det blev et punktum for hende selv – men også for Piotr.

Første ‘Vild med dans’-deltager afsløret

Derfor kunne de som far og datter rejse ud på eventyret, der strakte sig fra Polen til Tanzania og sluttede på Afrikas højeste og mest berømte bjerg, Kilimanjaro. Undervejs var det for første gang i mange år ikke Piotr, der skulle bestemme taktikken. Det er ellers en rolle, han i de 15 år, han har været Carolines tennistræner, har været vant til at påtage sig.

- Alt det, vi skulle, var noget, jeg aldrig selv havde prøvet. Der var mange situationer, hvor jeg hos den unge generation søgte svar på, hvad jeg skulle gøre. Så på den måde var min og Carolines rolle byttet om – og for mig var det meget fint. For i en lang, lang periode har jeg været tennis-coach. Men på turen var jeg med som far og som en sportsmand. Og det gjorde mig glad, for det var dejligt ikke at skulle bestemme og lave planer for, hvad vi skulle den næste dag og den næste, fortæller Piotr, 57, til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Kessler udvider familien

Vi vil ikke være populære

Én ting er, at Piotr bevidst fravalgte at rådgive og planlægge. Men som han selv nævner, så var der udfordrende situationer, hvor han følte, at han ikke anede, hvad der var det bedste at gøre.

-Ved Zanzibar skulle vi dykke på meget dybt, koldt vand, og det var første gang, jeg prøvede det. På det tidspunkt på turen var vejret ekstremt dårligt, og jeg var nervøs på alles vegne, da det var helt umuligt at kontrollere situationen, husker han.

LÆS OGSÅ: Kessler udvider familien

Den ekstrem kolde og konstant udfordrende rejse mod Afrikas top er blevet til et tv-program, som man kan se, når der den 13. august er premiere på ’Klædt af mod toppen’. Men det er nu ikke for kameraets skyld og med henblik på en karriere som tv-stjerner, at Piotr og familien sagde ja til rejsen.

-Vi ville gribe chancen for at være sammen hele familien. Det var ikke tanken, at hele verden skulle kigge med, og vi har ikke et ønske om at blive populære. Men det var en mulighed, vi fik for sammen at lave det, vi holder af.

LÆS OGSÅ: Bendtner afslører en helt ny plan for fremtiden

'Klædt af mod toppen' består af otte nye programmer, hvor vi følger den altid konkurrerende familie Wozniacki, som skal bestige Kilimanjaro. Det er i sig selv en udfordring – men her er der lagt det benspænd ind, at de skal gøre det iført shorts. For at blive i stand til at klare den iskolde opgave møder familien på rejsen tre guruer, som er de bedste i verden til det de gør.

'Klædt af mod toppen' kan ses på Kanal 5 klokken 21.00 og Dplay fra klokken 10.00 torsdag den 13. august, hvor programmet har premiere.

LÆS OGSÅ: CHOK! Reality-deltager forlovet med Peter Madsen