Vidste du det? Dak afslører fortid med Jesper Koch

'MasterChef'-veteranen Jesper Koch og den nye kvinde ved dommerbordet, Dak Wichangoen, kender hinanden helt tilbage fra dengang, Dak var en ung pige.

På trods af, at 34-årige Dak Wichangoen er den eneste af 'MasterChef'-dommerne, der har en Michelin-stjerne på CV'et, så var det alligevel en opgave fyldt med ærefrygt at skulle være fjerde dommer i programmet.

LÆS OGSÅ: 'Løvens hule'-iværksættere rystede over Jesper Buch

Ikke mindst fordi, det faktisk er Jesper Koch, 46, der har lært Dak op som kok i sin tid, da hun som 17-årig kom ind på kokkeuddannelsen i Silkeborg og efterfølgende skulle i lære.

– Jeg har jo stået i lære under Jesper. Det er ham, der har uddannet mig, da jeg startede som 17-årig, og jeg var jo hos ham hele min læretid, fortæller Dak til HER&NU.

LÆS OGSÅ: VILD ændring i 'MasterChef'

I 2009 blev hun nemlig udlært kok fra den århusianske Restaurant Koch, som Jesper og hans bror Michael Koch stod bag.

- Det var sindssygt hårdt. Jeg tabte mig fra 50 til 38 kilo, og der var ikke mange, der troede på, jeg kunne klare det, har Dak tidligere fortalt til TV Midtvest.

Herunder kan du se Dak og Jesper give en ordentligt gensyns-krammer i 'MasterChef'

Jesper og Dak har været glade for at arbejde sammen igen i 'MasterChef' (Foto: TV3)
Jesper og Dak har været glade for at arbejde sammen igen i 'MasterChef' (Foto: TV3)

LÆS OGSÅ: Fra 'MasterChef' til 'Den store bagedyst': Deltager har skiftet køkken

Farvel til Michelin?

Selvom det var en hård tid som kokkelærling under den bestemte Jesper Koch, så ser Dak tilbage på læretiden på Restaurant Koch med et smil.

– Det er rent faktisk det eneste sted, jeg har været, inden jeg startede på Kiin Kiin, fortæller Dak til HER&NU.

Allerede året efter, hun var blevet færdigudlært med Jesper Koch som lærermester, fik Dak nemlig job som kok på den københavnske Michelin-restaurant Kiin Kiin, og efter halvandet år efter stod hun som køkkenchef i den thailandske restaurant.

LÆS OGSÅ: Ung mor i stort vægttab: Det har været det letteste

Men meget muligt er tiden som Michelin-køkkenchef ved at være forbi. Dak er nemlig netop gået på barsel og er i samme ombæring flyttet til Århus med kæresten Andreas Jensen, som hun venter en pige med til april.

– Det er lidt svært, når man skal håndtere en nyfødt og bor i Aarhus, så det kan godt være, jeg siger farvel og tak for denne her gang, og så ser vi, hvad der sker, slutter Dak.