Ung mor knækker sammen: Jeg savner min gamle krop

Majbrit Balleby ønsker at dele alle aspekter af livet som mor. Det gælder også de svære stunder, hvor hun savner tilværelsen før moderskabet.

Majbrit Balleby er aktuel i den 30. sæson af 'De Unge Mødre' og ønsker at udnytte sin platform til at bryde nogle af moderskabets tabuer. Den unge mor, som går under navnet 'Filterfrimor' på Instagram, fortæller åbenhjertet om savnet til friheden, hendes gamle krop og alt det, hun var, inden tilværelsen blev vendt på hovedet, og hendes liv pludselig drejede sig om det lille nye væsen.

På sin Instagramprofil delte Majbrit mandag morgen en video fra aftenen forinden, hvor hun græder. I billedteksten indrømmer hun, at hun søndag aften blev ramt af et stort savn. Hun savner sine stramme jeans, flade mave uden strækmærker og livet med fart over feltet.

- Jeg savnede en del af mig selv, som jeg ikke føler, jeg har længere. Mest af alt savnede jeg min gamle krop. Det ramte mig, en følelse af dårlig selvtillid og en ordentlig portion selvhad. Jeg ved, at jeg i dag er bedre, det hele bliver godt igen. Men jeg kan også savne, og jeg kan også knække, og det gjorde jeg i går. Nu kigger jeg mig i spejlet og aer den mave, som har skabt liv, fortæller den hvor højt, den er elsket, og at i går var en dum dag, skriver Majbrit i opslaget.

LÆS OGSÅ: Janni overrasket i Frankrig: Barnebarn født før termin

Den unge mor har flere gange været fortaler for selvkærlighed og kropspositivisme, og hun ønsker at skabe et nuanceret og ærligt billede af kvindekroppen efter en graviditet og fødsel. Det er netop noget af det, som hendes følgere værdsætter ved hende. Men i den ærlighed skal der også være plads til at vise perioder, hvor selvtilliden og modet er lavt, og hun ikke taler lige pænt til sin morkrop.

- Jeg modtager tit beskeder omkring mit positive sind, og at kvinder ville ønske, de havde accepteret deres krop, som jeg virker til at have. Men jeg tror, uanset hvordan du ser ud, så kan du have sådanne dage her, og det er okay at rumme den følelse. Den er der af og til, og den er skod. Men den er der, så jeg lader den komme, og så siger jeg pænt farvel og taler lidt pænere til og om mig selv dagen efter. Husk, du er aldrig alene, skriver Majbrit.

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ! Elvira lever med stor frygt

Sorgprocessen i at give slip på sig selv

Det er vigtigt for Majbrit at understrege, at de negative følelser ikke omhandler Ella Viola, og at hun til hver en tid vil vælge moderskabet til. Men det er samtidig vigtigt at italesætte savnet, så folk forstår, at den ene følelse ikke nødvendigvis udelukker den anden.

- Jeg deler det, fordi jeg ved, at jeg ikke er alene med savnet til det, man lader blive tilbage efter en graviditet og en fødsel. Det er så vigtigt, og det er så tabubelagt at sige højt. Ikke at man vil bytte det nuværende for noget som helst, for det vil man ikke. Men det er en sorgproces, fordi du skal give slip på dig selv. Jeg er ikke den samme som før Ella, hverken kropsmæssigt eller sindsmæssigt, fortæller Majbrit til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: En mors mareridt: Sten sad fast i hovedet på 1-årig

Ofte er grædeterapi vejen frem, når de mørke tanker sniger sig ind på livet af den unge mor. Hun vil nemlig ikke negligere følelserne.

- Jeg håndterer disse følelser ved ikke at skubbe dem væk. Jeg byder dem velkommen. Så jeg græder og ved, at i morgen er bedre, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: EXIT! 'Hjem til Gården'-Ulrik var afhængig af spil

Se Instagramopslaget herunder, hvor Majbrit åbner op om savnet til livet før moderskabet

 
View this post on Instagram
 

Igår aftes ramlede det for mig.. og jeg var sku lidt i tvivl om hvorvidt jeg skulle dele det herinde.. Jeg kiggede på gamle billeder fra før graviditet og fødsel, og inden folk misforstår mig, så elsker jeg mit liv nu og jeg vil ikke bytte det for noget, Ella er mit liv, det bedste jeg har og det bedste jeg ved. Men nej hvor er der mange ting jeg savnede.. Og lige et øjeblik savnede jeg mine stramme jeans, den flade mave som kunne have alt tøj på.. jeg savnede maven uden strækmærker, jeg savnede friheden, jeg savnede fart over feltet, jeg savnede spontanitet.. Jeg savnede en del af mig selv, som jeg ikke føler jeg har længere.. Mest af alt savnede jeg min gamle krop.. Det ramte mig, en følelse af dårligt selvtillid og en ordentlig portion selvhad.. Jeg ved at i dag er bedre, det hele bliver godt igen. Jeg synes jeg er smuk, lækker og hammer sexet.. Men jeg kan også savne og jeg kan også knække - det gjorde jeg igår. Nu kigger jeg mig selv i spejlet, og aer den mave som har skabt liv, fortæller den hvor højt den er elsket og at igår var en dum dag❤️ Jeg modtager tit beskeder omkring mit positive sind og at kvinder ville ønske at de havde accepteret deres krop, som jeg virker til at have.. Men jeg tror, uanset hvordan du ser ud, så kan du have sådanne dage her.. Og det er okay at rumme den følelse.. Den er der af og til, og den er skod! Men den er der, så jeg lader den komme, og så siger jeg pænt farvel og taler lidt pænere til og om mig selv dagen efter🌸 HUSK, du er aldrig alene ❤️

A post shared by Majbrit Balleby (@_filterfrimor_) on

LÆS OGSÅ: Efter ‘Hjem til Gården’-farvel: Sådan går det Dan i dag

LÆS OGSÅ: 'Ex on the beach'-babe har fundet kærligheden