(Foto: Janus Nielsen)
(Foto: Janus Nielsen)

Ung mor i kæmpe kovending

Nu er hun klar i spyttet.

Tidligere medvirkende i 'De unge mødre' Cellina Martinna lever som veganer, og det samme gør hendes mand, Mikkel, og parrets tre drenge.

LÆS OGSÅ: Ung mor springer ud som YouTuber

Artiklen fortsætter under videoen af 'De unge mødre'-deltageren Camilla Framnes. 

Tidligere spiste Mikkel kød, og Martinna tillod også børnene få kød, hvis de spurgte efter det, men nu har piben fået en anden lyd.

- Der tikkede en besked ind i min indbakke i dag, efter jeg delte en story, hvor Elliot spiste en vegansk burger: "Må de egentlig få en almindelig burger, hvis de spurgte?". Jeg har ikke altid været helt klar i spyttet omkring det, for da de var yngre, udskød jeg det lidt og tænkte, at de i hvert fald først måtte få kød den dag, de selv kunne efterspørge det. Det kan de nu, indleder Martinna et længere opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-Maria om Louies sprog i dag: Munden står ikke stille

Selvom børnene kan spørge efter kød nu, vil svaret været et andet i dag.

- Jeg har rykket mig meget på otte år, og jeg står i dag meget stærkere i, hvad jeg mener og tror på. Og jeg tror på, at det bedste for dem er en plantebaseret kost. Det er også det bedste for miljøet og ikke mindst dyrene. Det har altid været min overbevisning, men det har ærligt talt ikke altid været nemt at sige højt.

LÆS OGSÅ: ‘Løvens Hule’-investor i tragisk ulykke: Indlagt flere måneder

Nej til kød

Alle børn har ikke ønsket at spise kød, men hvis de en dag spørger, er svaret klart.

- Nej, de må ikke få kød. Jeg vil aldrig købe eller servere det for dem. Og ja, det er selvfølgelig et valg, vi har truffet for dem. Men I kan tro, at jeg gør det med stolthed. For jeg tror hundrede procent på, at det er det bedste for dem. På lige fod med forældre, der vælger at servere kød for deres børn. Det er også et valg, skriver Martinna.

LÆS OGSÅ: Ung mor venter barn nummer tre: En kæmpe overraskelse

Hvad børnene så gør som voksne, det kan Martinna af gode grunde ikke bestemme.

- Det jo rimelig meget ude af mine hænder, kan man sige. Ligesom så meget andet. Men jeg håber egentlig bare på, at de er lykkelige og lever et liv, som er meningsfuldt for dem - og om det så bliver at spise plantebaseret, kød eller en helt tredje ting. Jeg vil bare gerne give dem de bedste forudsætninger - præcis ligesom alle andre forældre, slutter hun.

LÆS OGSÅ: Philine afslører babylykke

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Cellina Martinna (@cellinamartinna)