Ung mor i fertilitetsbehandling: Vi vidste, det kunne blive en realitet

Julie har valgt at dele et personligt emne, da hun mener, det er vigtigt, man taler højt om barnløshed.

22-årige Julie Elgaard kendt fra tv-serien 'De unge mødre' på discovery+ har sammen med kæresten Lasse datteren Elina på tre år. Ofte får parret spørgsmålet, om de ikke snart skal have en baby mere, og det har fået Julie til at åbne op om et meget sårbart emne.

Artiklen fortsætter under Q&A med 'De unge mødre'-deltagerne Maria og Simone.

LÆS OGSÅ: Ung mor ramt af sygdom: Der er en mening med det 

- Der er ikke noget, vi hellere vil end at give Elina en lillebror eller en lillesøster. Det vil vi rigtig gerne, og det er noget, vi har arbejdet på i noget tid, men desværre er det noget, vi skal have hjælp til, for det kan ikke lykkes på naturlig vis, og det var noget, vi vidste kunne blive en realitet, fortæller Julie i en story på Instagram.

LÆS OGSÅ: Nynne viser ærligt billede: Så meget har hun tabt sig

Datteren Elina fik parret på naturlig vis, men det var også noget af et mirakel.

- Lasse fik at vide, det ikke burde kunne lade sig gøre. Dengang Lasse og jeg mødte hinanden, havde han kort forinden været udsat for en meget alvorlig trafikulykke, hvor han havde kørt ind i en flok rådyr. I den her trafikulykke fik han en blødning i hypofysen, som gør, at han ikke producerer nok mandeligt kønshormon (testosteron red.), fortæller Julie og tilføjer:

- Han får noget medicin, der gør, han ikke producerer særlig mange levende sædceller. Så vi vidste godt, at vi måske skulle have hjælp til at få en baby, og det har også vist sig at være nødvendigt, for vi har forsøgt i noget tid nu, og der sker ikke noget. Nu er vi nået dertil, hvor vi skal i gang med reagensglasbehandling.

LÆS OGSÅ: Casper Balo indrømmer: Er forelsket i denne 'Bachelor'-babe

Julie er både nervøs og spændt på behandlingen.

- Jeg er nervøs for, hvordan medicinen påvirker mig og selvfølgelig udfaldet af det, for man er ikke garanteret noget, og ingen ved, hvor lang tid det kommer til at tage, fortæller Julie om det følsomme emne, der fylder meget i parrets hverdag.

LÆS OGSÅ: Fie Laursens kæmpe kovending: Var imod børn på sociale medier

Men trods det meget personlige emne, så har Julie valgt at dele det med sine mere end 23.000 følgere, og det er der en grund til.

- Jeg har selv forsøgt at lede efter profiler, hvor folk deler, de er i den her behandling, og det er ekstrem svært at finde de profiler og noget om det. Jeg ved, at mange finder det tabubelagt og skamfuldt, og sådan synes jeg ikke, det bør være. Der er mange, der har brug for hjælp til at blive gravide. Så derfor synes jeg, der skal sættes ord på det, fortæller Julie, der efter sit opslag er vågnet til de sødeste beskeder fra sine følgere.

LÆS OGSÅ: Stor ændring i 'Robinson': Tilbage til 1998

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Julie Elgaard (@julieelgaard_)