TV 2 afslører: Her er vores krav til landmændene

Har du også undret dig over, hvorfor der er flere fritidslandmænd end fuldtidslandmænd med i 'Landmand søger kærlighed'?

Hvad er en landmand? Er det en, der har en stald med grise, marker med køer og korn, en mand, der trasker over en brostensbelagt gårdsplads iført overalls, overskæg, kasket og måske med et strå hængende ud af munden?

LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler dømt i retten

Artiklen fortsætter under videoen med 29-årige Katja fra 'Landmand søger kærlighed'.

LÆS OGSÅ: Kendt radiovært raser over 'Vild med dans'-deltagers exit

Det er det måske for nogle, men det er IKKE kravene til landmændene i TV 2-programmet 'Landmand søger kærlighed', som netop nu ruller over skærmen for niende gang. Her står det nemlig klart, at der er mange måder at være landmand på i dag.

- Vi griber det an på samme måde hvert eneste år, hvilket er, at vi først og fremmest leder efter landmænd, der virkelig gerne vil finde en partner. Det er det absolut vigtigste, fortæller redaktør for TV 2 Underholdning Mads Volck og forklarer, at det ikke er vigtigt, at deltagerne er landmænd på fuldtid:

- Derefter kigger vi på folks landbrug. For TV 2 er repræsentationen supervigtig, og der vil vi gerne være mangfoldigt repræsenteret, for det skal afspejle, hvordan forholdene egentlig er. Og så vidt jeg er informeret så er der flere deltidslandbrug, end der er fuldtids. Vi afspejler simpelthen den virkelighed, der er derude.

LÆS OGSÅ: Taler ud om skilsmissen

Og når det er sagt, kommer Mads også med en rigtig god pointe.

- Fritidslandmænd er på alle måder tit lige så bundet af deres landbrug, som en fuldtidslandmand er. For om man har 10 eller 1000 griser, så skal de jo stadig passes hver dag, forklarer redaktøren.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Landmand har været i tv før

Mere end bare et datingprogram

Ifølge underholdningsredaktøren er kernen i det hele, at vi har med mennesker at gøre, som har et sted, de ikke kan rykke sig fra. Han er desuden ikke i tvivl om, at 'Landmand søger kærlighed' er et relevant og vigtigt program - selv efter ni sæsoner, fordi det åbner op for en aktuel debat.

- I vores samfund ser vi en affolkning af landområderne helt generelt, hvilket gør det rigtig svært for dem, der bor derude at finde kærligheden. Derfor synes vi også, at det er fedt at starte en debat, samtidig med, at vi også skabe par og finder folk, der passer godt til hinanden, afslutter Mads, som har lavet programmet siden 2. sæson, der blev sendt i 2015.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-Emil afslører: Jeg var tæt på at bakke ud

Følg med i 'Landmand søger kærlighed' hver tirsdag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play.