Interview med Susanne Meyerhoff fra 'Den Store Bagedyst' (Foto: Bo Nymann)
Interview med Susanne Meyerhoff fra 'Den Store Bagedyst' (Foto: Bo Nymann)

Susanne måtte tage en svær beslutning: Kroppen var slidt

'Bagedyst'-deltagernes krop kunne ikke holde til det hårde arbejde mere. Derfor sagde hun stop.

Susanne Meyerhoff har i 25 år været atlet i verdenstoppen inden for pistolskydning. Ud over tre OL-deltagelser har hun også VM-guld, en verdensrekord, fire EM-guldmedaljer og en hel række titler som dansk og nordisk mester med sig i bagagen. Men efter VM i 2014 besluttede hun at stoppe karrieren.

Artiklen fortsætter under videoen med Manja Lindgaard fra ‘Den store Bagedyst’ ...

– Det tog lang tid at tage beslutningen, og jeg brugte mange måneder på at gruble over det. Det var lidt ligesom at skære sin arm af, fordi det er så stor en del af mig, forklarer 48-årige Susanne, der som barn fik interessen fra sin far og storebror.

LÆS OGSÅ: Få hele historien: Sådan opdagede Jasmin, at Bro var hende utro 

Det var en årrække med skuffende resultater, der gjorde, at hun til sidst valgte at sige stop.

– Jeg begyndte at have mange skader og blev slidt op. Jeg var ikke stærk nok, da jeg begyndte med at skyde, så jeg stod og faldt sammen. Jeg har efterfølgende været igennem scanninger og undersøgelser, og det viser sig, at belastningen har gjort, at min rygsøjle slår et hak den forkerte vej, fortæller Susanne, der som konsekvens nu må leve med smerter som fra en diskusprolaps.

Kærlighed ved OL

Ved siden af sit job som viceskoleleder på en idrætsfolkeskole i Slagelse har Susanne påtaget sig opgaven som landstræner i pistolskydning. Selvom hun hele sit voksne liv har haft en travl kalender, har hun alligevel formået at holde alle bolde i luften.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Thomas Blachman er blevet far igen

– Jeg har simpelthen et behov for også at kunne identificere mig med et arbejde og ikke kun med min sport. Det har sat store krav til praktikken, specielt da børnene var små, forklarer Susanne.

I 2004 mødte hun den tidligere lerdueskytte Michael Nielsen under OL. Det var kærlighed ved første blik, og de flyttede sammen året efter og har fået sønnerne William, 14, og August, 10. Derudover har de begge hver især to voksne børn fra tidligere forhold.

LÆS OGSÅ: Årgang 0-stjerne åbner op: Min krop siger fra

– Michael har en forståelse for, hvad det vil sige at skyde professionelt. Han ved, hvad det kræver, og hvor hårdt, det egentlig er, og det er rigtig dejligt, forklarer Susanne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Afslappende at bage

Parret blev gift i 2011 på deres skønne landsted i Jerslev på Vestsjælland. Et hjem de gennem 17 år selv har istandsat og som både rummer skydebane, gildesal og kunstigt anlagt sø.

LÆS OGSÅ: Se det søde billede: Jens The Beast skal være far

I en travl hverdag har Susanne altid brugt bagning som et afslappende element, og som interessen blev størrre, gav det mening for konkurrencemennesket at forsøge at melde sig til 'Den store bagedyst'.

– Når jeg bager, stresser jeg af og kobler fra, og så har jeg altid elsket at gøre folk glade med hjemmebag, forklarer Susanne.

Efter mange år som professionel idrætsudøver har Susanne lært at holde et skarpt overblik. En egenskab, hun har benyttet sig af i sin medvirken i bagedysten.

LÆS OGSÅ: Loay og Emil afslører: Overtrådte reglerne i Robinson

– Jeg er vant til at være under pres og holde styr på nerverne. Det har jeg været mange gange i forbindelse med min sport.