Stor ændring i kongehuset: Nu er de ikke længere prinser

I en pressemeddelelse fortæller kongehuset, at prins Joachims børn ikke længere er prinser og prinsesse af Danmark.

Børnene Nikolai, Felix, Henrik og Athena kan ikke længere kalde sig prinser og prinsesse.

Det står klart efter, Dronningen har valgt at ændre deres titler.

- I april 2008 tildelte Hendes Majestæt Dronningen sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlen af greve, grevinde og komtesse af Monpezat. I maj 2016 blev det desuden meddelt, at Hans Kongelige Højhed Prins Christian som den eneste af Dronningens børnebørn forventes at modtage årpenge fra staten som voksen, lyder det indledningsvist i en pressemeddelelse fra kongehuset.

LÆS OGSÅ: Store ændringer i ‘Jaget vildt’

- I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder. Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år.

- Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde hyldes for undertøjsbillede

Alle fire børnebørn fastholder deres plads i arvefølgen.

LÆS OGSÅ: Skyldte 729.000 kroner: Sådan går det Louise fra 'Luksusfælden' i dag