Støjbergs mor: Inger, det er ikke en drøm. Du skal i fængsel!

Dommen var lidt af en mavepuster for den tidligere minister, men hun måtte til sidst acceptere den.

Når Inger Støjberg kigger tilbage på 2021, er der nogle sorte dage iblandt. I januar stemte hendes kollegaer i Folketinget for, at hun skulle stilles for en rigsret – i september startede så retssagen, og det krævede alt af Støjberg.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-par skal skilles: Ikke den rette for mig

– Jeg lavede ikke andet end at forberede mig til næste dag i retten i den periode. Jeg havde stort fokus på at leve meget sundere, end jeg plejede. Jeg omgav mig kun med mennesker, som jeg stolede 100 procent på, for jeg besluttede mig for, at jeg på intet tidspunkt skulle være i tvivl om folks motiver. Så hellere skære nogen og noget fra i den periode, fortæller hun i et interview med HER&NU, hvor hun for første gang taler ud om sin oplevelse af rigsretssagen, som til hendes store overraskelse endte med en fængselsdom.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe afslørede utroskab: Nu fortryder hun 

Dommen på 60 dages ubetinget fængsel faldt den 13. december.

– Dommen er, som den er. Det er et vilkår, jeg ikke kan gøre noget ved, den kan ikke ankes, så der er kun en ting at gøre. Tage det til mig og indrette mig efter det, siger den tidligere integrationsminister med fast stemme.

Netop fordi Inger Støjberg var så overbevist om, at hun ville blive frifundet, ramte virkeligheden hende hårdt.

LÆS OGSÅ: Krig i Ukraine får TV3 til at droppe populært reality-program

– De første dage efter dommen om mandagen var jeg i København, og så tog jeg hjem til Hadsund. Jeg havde simpelthen svært ved at forstå, at jeg skulle i fængsel, siger hun om det, der føltes som en ond drøm.

– Om onsdagen tog min mor mig om skuldrene og sagde: ”Inger, det er ikke en drøm. Du skal i fængsel!”. Det var først der, jeg rigtigt så det. Jeg var simpelthen chokeret og forstod det ikke. Da først min mor havde sagt det, stod realiteterne klart for mig.

Læs hele det store interview med Inger Støjberg i HER&NU, som er på gaden onsdag.

LÆS OGSÅ: Olivers første ord om utroskab: Måske det er Guds måde at straffe mig