Hjemme hos Philip fra 'Hjem til gården og hans kæreste Helle og sønnen Frej (Foto: Niels Henrik Dam)
Hjemme hos Philip fra 'Hjem til gården og hans kæreste Helle og sønnen Frej (Foto: Niels Henrik Dam)
Hjemme hos Philip fra 'Hjem til gården' (Foto: Niels Henrik Dam)
Hjemme hos Philip fra 'Hjem til gården' (Foto: Niels Henrik Dam)
Hjemme hos Philip fra 'Hjem til gården' (Foto: Niels Henrik Dam)
Hjemme hos Philip fra 'Hjem til gården' (Foto: Niels Henrik Dam)

SE BILLEDERNE: Hjemme hos Philip fra 'Hjem til gården'

Mentoren fra TV2-programmet bor på Troldgården med sin kæreste og søn.

Ude på landet er der så skønt. Og det er der i den grad på den økologiske gård Troldgården mellem Skanderborg og Horsens, hvor Philip Dam Hansen, mentor i TV2s 'Hjem til gården' bor med sin femårige søn Frej og kæresten Helle.

Gårdens vigtigste indtægtskilde er de skønne sortbrogede grise, som lever i hytter ude på marken, graver efter rødder i jorden, tager mudderbade og bare er nogle dovne svin. På markerne ved siden af græser får, røde køer og i en fold står to heste, som Helle og hendes svigermor rider på.

Helle flyttede ud til Philip på Troldgården, og de har et fælles projekt, som skal realiseres inden for det næste år.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss' søn har valgt far over hende: Jeg har givet op

- Vi drømmer om at arbejde med mennesker på gården. Vi vil aktivere nogle mennesker, som kan få glæde af at arbejde i landbruget i kombination med det, vi allerede laver med dyrehold. Unge mennesker, der er bogligt svage eller med dårlige forudsætninger hjemmefra, men hvor man stadig kan skabe en fed tilværelse og en udviklingskurve for dem, fortæller Philip Dam Hansen, 30, der netop har hentet Frej fra skoleafslutningen i 0-klasse, flot klædt i skjorte og butterfly.

- Aktiveringsprojektet skal være i kombination med vores kommende slagteri, som skal være et åbent slagteri med glas, hvor man kan kigge ind. Vi vil gerne lave undervisningsfaciliteter, men i rammer som en reel virksomhed og ikke en institution. Vi vil drive virksomhed samtidig med, at vi er med til at værne om nogle svage sjæle. De skal kunne tjene deres egne penge og føle, at de bidrager med noget. Så kan de godt være, at fodringen kommer til at tage længere tid, men de skal fodre dyr, som reelt skal slagtes for at tjene penge.

LÆS OGSÅ: Christian Degn i Jylland: Høj på sommer

Glad for liv

Helle og Philip er et godt makkerpar på Troldgården, som består af flere ejendomme, hvor også Philips forældre og brødre bor.

- Vi kan godt lide mennesker og synes, det er spændende, når der er liv herude, og kunne man så gøre en god gerning samtidig. Vi er ret rummelige mennesker og rare at være sammen med, siger Philip grinende.

LÆS OGSÅ: Sarah Louise om sin sammenbragte familie: Jeg bliver sgu helt stolt

At det er et økologisk landbrug i forhold til et konventionelt landbrug, mærkes især på familiens tætte forhold til dyrene. Den sortbrogede ko hedder Martha, den røde tyr Findus osv, og omsorgen for deres ve og vel er helt centralt.

- De røde køer er lidt for sjov. Vi slagter selvfølgelig af dem, men det er grisene, der er vores hovedforretning, hvor vi slagter 500 om året. Rent økologisk giver det god mening for os også at have køerne, for vi skifter jo dyrene rundt på markerne, og så skal vi have drøvtyggere, som køerne er. Vi har også lidt får, heste, kalkuner og høns. Det giver en mangfoldighed, og det kan vi godt lide.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde deler pinlige historier i nyt job