Sådan blev drømmefødslen ødelagt

Nu åbner den tidligere 'Nybyggerne'-vinder op og fortæller om sin fødsel, som blev igangsat og strakte sig over fem dage.

De tidligere vindere af ‘Nybyggerne’ Sunnvá Høgfeldt og Martin Olsen afslørede i sidste måned, at de er blevet forældre efter en længere fødsel.

LÆS OGSÅ: Geggo og Cengiz laver egen julehjælp

Op til fødslen blev de fulgt ekstra tæt af lægerne, da deres søn var større end gennemsnittet, og det endte også med, at Sunnvá blev sat igang før tid for at undgå komplikationer.

Her en måned efter har den unge mor valgt at dele en fødselsberetning på Instagram. Det blev nemlig langt fra den drømmefødsel, som hun havde håbet på.

- Nu har jeg haft nogle uger til at bearbejde min fødsel, og er klar til at dele oplevelsen med jer, indleder Sunnvá.

LÆS OGSÅ: Før og efter: Se ‘Robinson’-deltagernes vilde forvandling

Piller og ballonkateter

Sunnvás fødsel blev igangsat om mandagen. Her fik hun Angusta piller, der bruges for at modne livmoderhalsen. Pillerne havde dog ikke den ønskede effekt og efter flere dage med dem, valgte lægerne onsdag eftermiddag at sætte et ballonkateter op for at få modningsprocessen til at gå hurtigere.

- Ballonkateteret skulle sidde i 16-18 timer. Så torsdag morgen blev ballonen taget ud, og der var adgang til at prikke hul på fostervandet, forklarer Sunnvá

LÆS OGSÅ: Tobias Rahim banket af 18-årig

Vestimulerende drop

Når man prikker hul, og vandet går, bør livmoderen trække sig lidt sammen og give et signal til kroppen om at starte fødslen. Det skete dog ikke for Sunnvá.

- Veerne kom ikke af sig selv efterfølgende, så jeg fik lagt et vestimulerende drop, og veerne gik i gang med det samme, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen uenig med Sofie Linde: Det forvirrer børn

Et mareridt

Dog havde veerne ikke den ønskede effekt på livmoderen, og derfor besluttede lægerne at give Sunnvá endnu et vestimulerende drop - og så blev det voldsomt.

- Det resulterede i en vestorm, hvor jeg i omkring en time havde veer uden pause. På det tidspunkt begyndte jeg at kaste rigtig meget op.

Opkastningerne resulterede i dehydrering, og derfor måtte lægerne også give hende væsketilførsel og medicin, som fik livmoderen til at slappe af.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson bekræfter: Er blevet single

Det store valg

17 timer efter vandet blev taget, vurderede jordmødrene sammen med lægerne, at Sunnvá enten skulle have en epidoral blokade eller et akut kejsersnit.

- Kejsersnittet kunne ikke udelukkes, selvom jeg valgte epidoralen. Efter 18 timer med veer og vestorme og meget lidt fremgang var mine kræfter brugt op. Der var stadig lang vej, da jeg var åbnet omkring 3 cm på 18 timer, udover det lå babyen skævt i bækkenet. Jeg valgte derfor at takke ja til tilbuddet om akut kejsersnit, forklarer Sunnvá.

LÆS OGSÅ: Remee skal være vært på populært tv-program

Lykkelig slutning

Fredag morgen var der heldigvis godt nyt.

- Fem dage efter igangsættelsen fik vi lov til at møde vores søn for første gang, fortæller Sunnvá og fortsætter:

- Det var ikke den drømmefødsel, som jeg havde håbet på, men det var en drøm, der gik i opfyldelse. Vi fik nemlig en søn, der er sund og rask, slutter Sunnvá.

Læs hele beretningen fra Instagram herunder.