Petra i opråb: Hvorfor skal vi kalde den morkroppen?

Det er normalt, at kvindekroppen forandrer sig, når den har været igennem en graviditet. Forandringerne er forskellige fra kvinde til kvinde, og det sætter Petra Nagel fokus på, fordi hun ønsker at normalisere den forskellighed.

En flad numse, skæve bryster og strækmærker - Petra Nagel, 37, er i fuld gang med at lære at acceptere, det som mange vil definere som en "morkrop". Efter sine to graviditeter har kroppen ændret sig, og det er der intet forkert i. Men det har gjort hende ked af det, at hun har følt sådan, og at andre også gør det, både når det kommer til udseendet og funktionen af kvindekroppen.

LÆS OGSÅ: Her er Lene Beiers nye program

- Det var en del af sådan en bølge, der var for fem-ti år siden, hvor alle artikler til unge mødre handlede om 'Sådan kommer du tilbage til dine jeans'. Jeg blev så provokeret af det. For det første fordi jeg vidste, at det aldrig ville komme til at ske for mig, at jeg kort efter min fødsels ville hoppe i en lille sort kjole. Men allermest blev jeg vred over det signal, som opslaget sendte til kvinder: Jo hurtigere du kan komme tilbage til din førfødselskrop, desto bedre er du som kvinde og som menneske, fortæller den populære tv-vært og journalist, som er mor til Pelle Emil på 3 år og Rosa på knap et år i et stort interview i magasinet 'Vores Børn'.

LÆS OGSÅ: Zindy Laursens store lykke: Her er min far

Ifølge Petra er der sket fremskridt på diskursen om morkroppen, men hun mener stadig at forskellighed har brug for at blive normaliseret endnu mere.

- Jeg kan mærke de her strømninger af respekt i forhold til mødres kroppe, og jeg kan se mange flere nøgne morkroppe i blade og på sociale medier... men hvorfor fanden skal vi egentlig kalde den morkroppen? Det er en krop! Det har lidt en negativ klang, siger Petra, som mener, at vi ikke bør italesætte forskellige slags kroppe ud fra, hvordan de adskiller sig fra en "almindelig" krop.

LÆS OGSÅ: Stor drøm er gået i opfyldelse: Vi græder af lykke

- Jeg kan mærke, at der stadig er brug for, at nogen taler højt om de her ting, for jeg får daglig beskeder fra yngre kvinder på Instagram, som skriver tusind tak, fordi jeg har sat ord på noget, som de kan genkende, fortæller Petra, og hun fortæller meget mere. For udover at være en dygtig tv-vært og journalist er Petra Nagel kendt for at vise sider af sig selv, som hun finder skamfulde og pinlige, i forsøget på at gøre op med tabuer, som mange mennesker lider under. Det har hun gjort både i tv-programmer omhandlende sig selv, og senest har hun udgivet bogen 'Ting, jeg først har lært, da det var for sent'.

LÆS OGSÅ: Birthe Neumann afslører store ændringer for fru Fjeldsø

'Petra går planken ud', er titlen på det interview, som Petra har givet til magasinet 'Vores Børn'. Her både viser og taler hun om, hvor sej kvindekroppen er, uafhængig af dens udseende, men fordi den har skænket hende to sunde og raske børn. Læs hele interviewet med Petra i 'Vores børn', som er på gaden i dag torsdag.