Micki Cheng deler ud af sine påskelækkerier
Micki Cheng får ikke tid til påskehygge i år, men han deler gerne ud af sine lækkerier.
Selvom 'Den store bagedyst'-stjerne Micki Cheng ikke har de store påskefrokosttraditioner, så sørger han altid for at mødes med familien i helligdagene, men påskehygge bliver der ikke meget af i år, da helligdagene skal bruges på hårdt arbejde.
- I år bliver påsken lidt anderledes for vores vedkommende, da vi den 1. april har overdragelse af vores sommerhus til de nye ejere. Så påskedagene kommer for vores vedkommende til at bestå af at pakke ud og komme på plads i vores midlertidige bolig, som vi har lejet frem til september, hvor vi endelig kan flytte ind i vores lejlighed, fortæller Micki til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Cengiz åbner op om uvenskab i 'Familien fra Bryggen'
Påskehygge eller ej, så skal Realityportalens læsere ikke snydes for en lækker påskeopskrift fra Micki.
Citronfromage-kage
LÆS OGSÅ: Anders og Torben fik uventet besøg: De pynter i stuen
8-10 personer, Ø22
Kiksebund:
250 kanelkiks fx Bastogne
100 g smør
- Knus kiksene til krummer, smelt smørret og bland smør og kiksekrummer sammen. Kom massen i en bagering med bageplast og tryk den godt ud til kanten og jævn den ud. Stil på køl, mens fromagen laves.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Micki afvist på sin seksualitet
Citronfromage:
3 hele æg (past)
125 g sukker
2-3 økologiske citroner
1/2 stang vanilje eller 1 tsk vaniljepasta
4 dl fløde
6 blade husblas
Evt. lidt gul frugtfarve eller pastafarve
LÆS OGSÅ: Jesper Buch åbner op om forhold
- Kom husblas i blød i koldt vand. Pisk en lys og luftig æggesnaps af æg, sukker, vanilje, lidt gul farve og skallen af 1 citron. Pisk det længe, så det bliver helt lyst og luftigt!
- Pisk fløden let, så den laver små toppe, men stadig flyder.
- Lun saften fra de 2-3 citroner og smelt den opvredne husblas heri. Lad husblassen svale let.
- Tilsæt husblas i en tynd stråle til æggesnapsen, mens du pisker med et piskeris hele tiden! Når husblassen er pisket godt i, vendes fløden forsigtigt i æggesnapsen. Pas på med at vende for hårdt - vi vil gerne beholde luften i fløden og æggesnapsen.
- Kom fromagen oven på kiksebunden, glat fromagen ud og stil på køl i mindst 3 timer.
LÆS OGSÅ: Jesper Skibby sunget ud af 'Stjerner i trøjen': Jeg var ved at tude
Pynt:
2 dl fløde
Citronmelisse eller mynte
- Pisk fløden stiv og sprøjtefast. Pas på med at overpiske. Fløden skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtepose. Kom fløden i en sprøjtepose med en stjernetylle. Fjern ring og kageplast og pynt med rosetter af flødeskum og pynt til sidst med lidt grønt!
PS: fromagen kan også bare bruges som fromage i en dessertskål eller i et glas.
LÆS OGSÅ: Micki Cheng om 'Fangerne på fortet': Frygtede jeg ville komme hjem i en kiste