Juniorbageren Liva nægtede hjælp fra sin 'Bagedyst'-far

Liva ville ikke have, at folk skulle tro, hun var kommet med i 'Den store juniorbagedyst' på grund af sin far. Derfor blev han sendt ud af køkkenet, når der skulle forberedes kager, men ét råd fik han da lov at give.

13-årige Liva Mai Hansen har lagt solidt i spidsen gennem 'Den store juniorbagedyst', hvor hun nåede hele vejen til finalen. Bagetalentet har hun da heller ikke fra fremmede, for hendes far er nemlig sidste års 'Den store bagedyst'-deltager Morten Hansen, 49.

LÆS OGSÅ: Juniorbageren Liva åbner op om angst: Nu hjælper hun andre

- Jeg er jo vildt stolt! Det er fedt, at det vi har sammen i køkkenet kan videreføres, og at vi nu deler den specielle oplevelse, det er, at stå i 'Bagedysten', fortæller Morten, der også deltog i 'Jule- og nytårsbagedysten' efterfølgende.

Herunder kan du se Morten, da han selv var i fuld sving i bageteltet i 2020

Morten fra 'Den store bagedyst' (Foto: DR)
Morten fra 'Den store bagedyst' (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Ude af 'Juniorbagedysten': Trist at sige farvel til vennerne

Må ikke tro, det er på grund af ham

Far Morten har dog ikke fået lov at dele for meget ud af sine erfaringer, for Liva ville ikke have ham med ud i køkkenet i hjemmet i Kastrup, når der skulle øves.

- Han har kommet med rigtigt mange gode råd og tips og tricks, men jeg har ikke været så god til at tage imod dem, fordi jeg har været så bange for, at folk skulle tro, at jeg var kommet med på grund af ham. Men jeg synes, vi fandt en god balance, siger Liva med et grin.

Liva har nægtet hjælp fra sin 'Bagedyst'-far til de lækre kager, hun har serveret

Liva i 'Den store juniorbagedyst' (Foto: DR)
Liva i 'Den store juniorbagedyst' (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Karl fik selvtillid af 'Juniorbagedysten': Jeg er blevet mindre genert

Et enkelt råd

Deltagerne i 'Den store juniorbagedyst' har deres forældre med under optagelserne, og Morten var pavestolt over at se sin datter spænde rundt i den krævende kagekonkurrence. Og selvom han ikke måtte nærme sig køkkenet, når der skulle forberedes smagssammensætninger og opskrifter, så fik han alligevel et enkelt råd sneget ind.

Tiden er den værste fjende i både de voksnes og børnenes krævende 'Bagedyst'

Liva i 'Den store juniorbagedyst' (Foto: Carsten Mol/DR)
Liva i 'Den store juniorbagedyst' (Foto: Carsten Mol/DR)

LÆS OGSÅ: Malous kagevirksomhed eksploderet efter 'Juniorbagedysten'

Tiden er den værste fjende

I 'Den store juniorbagedyst' optages der nemlig to programmer i træk over to dage, og det betyder, at der hver dag er to kageudfordringer, der skal klares. Dermed har de unge bagetalenter ikke lige så lang tid til deres kager, som deres voksne modstykker kan have.

LÆS OGSÅ: UPS! Fejl i 'Den store juniorbagedyst'

- De har kun to timer til en kage, så jeg kunne give hende den erfaring, at tiden er din værste fjende, når man står i teltet. Men smag og konsistenser og sammensætninger, der blev jeg sendt ud af køkkenet, fortæller Morten med et grin.

'Den store juniorbagedyst' sendes lørdage på DR og DRTV

'Den store juniorbagedyst' (Foto: Carsten Mol/DR)
'Den store juniorbagedyst' (Foto: Carsten Mol/DR)

LÆS OGSÅ: Juniorbageren Malou: Det var slet ikke, som jeg havde regnet med