'Hjem til gården'-Kenneths tragiske ulykke: Skyld i vennens død

Som 18-årig satte Kenneth Pedersen sig bag rattet i en omtåget tilstand og blev skyld i en voldsom ulykke.

Da Kenneth Pedersen udgik fra 'Hjem til Gården' på TV2 efter en tvekamp på viden mod Michelle, var der ingen skuffelse at spore.

– Jeg har opnået, det jeg ville, nemlig at blive accepteret af de andre beboere, siger han efterfølgende til HER&NU.

De 14 beboere på vej 'Hjem til Gården', som bliver deres nye hjem de næste 10 uger. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)
De 14 beboere på vej 'Hjem til Gården', som bliver deres nye hjem de næste 10 uger. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ekspert blev hjemløs

Og der blev da også fældet mange tårer, da den populære 33-årige deltager forlod gården.

Tragisk ulykke

Årsagen til, at Kenneth ofte ikke føler sig god nok i forhold til andre mennesker, skyldes en traumatisk oplevelse i ungdomsårene. Som 18-årig fik han nemlig vennens død på samvittigheden, som han løftede sløret for i søndagens afsnit. Siden den tragisk ulykke for år tilbage, har Kenneth følt sig bagud på point i forhold til andre mennesker.

LÆS OGSÅ: ØV! ‘Vild med dans’ udskydes

Hændelsen opstod under fredagsbaren på handelshøjskolen i Aarhus, hvor Kenneth skulle afhente vennen Jonas i bil.

Kenneth drak energidrik, men hvad han ikke vidste var, at der var vodka i, så da vennerne kørte af sted efter nogle timers fest en mørk aften i Fiat Punto’en, så var Kenneth spirituspåvirket.

Et øjebliks uopmærksom hos føreren Kenneth blev skæbnesvangert. Bilen blev totalskadet ved sammenprellet med en langsomt kørende traktor. Vennerne sad fastklemt og Jonas liv var allerede ebbet ud, men Kenneth var i live og hårdt kvæstet.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen chokerer: Får lavet hele ansigtet om

Det viste sig senere, at han havde brækket samtlige ribben, sprængt sin milt, fået en revne på leveren, trykket venstre side af ansigtet et par centimeter tilbage, brækket kæben og hertil kom indre blødninger, konstaterede lægerne på intensivafdelingen i Aarhus, der lagde den hårdt kvæstede Kenneth i respirator.

Kommer aldrig videre

Efter måneder med genoptræning blev Kenneth sig selv igen, men ulykken sidder stadig dybt i ham.

– Man taler tit om at komme videre efter traumatiske oplevelser. Men det kommer man aldrig. Jeg gør i hvert fald ikke. Jeg har lært at leve med det, fortæller Kenneth Pedersen til TV2.

For ham handlede hans medvirken i 'Hjem til gården' om at lære sig selv bedre at kende, og måske nå frem til at føle sig god nok, som han er. Og det kom han i mål med her.

'Hjem til Gården'-Kenneth og hans kommende kone Mette foran deres kolonihavehus med børnene Magnus, Josephine og Laura (Foto: Niels Henrik Dam)
'Hjem til Gården'-Kenneth og hans kommende kone Mette foran deres kolonihavehus med børnene Magnus, Josephine og Laura (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: LISTE: De bedste citater fra ‘De unge mødre’

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Mathilde og Robin flytter sammen