Foto: Janus Nielsen / Kanal 4
Foto: Janus Nielsen / Kanal 4

Gravid ung mor taler ud om skyld: Jeg valgte mit barn fra

Nu forklarer Maria sit hårde valg og den dårlige samvittighed, der stadig tynger hende.

Forleden afslørede Maria Sebens, som er kendt fra 'De unge mødre', at hun er gravid og venter sit fjerde barn. Hun er i forvejen mor til Jean på 9, Mirah på 3, og så fødte hun i 2017 sønnen Jace, som led af en sjælden kromosomfejl og ikke nåede at leve.

LÆS OGSÅ: Emil Midé Erichsen afslører: Vi mistede vores søn

Artiklen fortsætter efter videoen med Maria og Daniel fra 'Årgang 20', som fortæller om sønnens diagnose.

Marias fjerde graviditet har ikke været en dans på roser, fordi hun til at starte med ikke troede, hun ville beholde barnet. Det fortalte hun åbent om, og det har ført til en række spørgsmål fra hendes følgere. Derfor har Maria lavet en spørgerunde på sin Instagram, hvor hun svarer på nogle af de mest stillede spørgsmål.

Et af spørgsmålene går blandt andet på netop det med at have fravalgt sit barn og så ombestemme sig.

LÆS OGSÅ: Amalie til premiere med datteren: Undgår pressens spørgsmål

- Det er virkelig modbydeligt hårdt at sidde og sige ja, jeg ønskede at slå mit barn ihjel, fordi jeg følte mig som en morder på en måde. Og det er meget muligt, at der er en etisk moral fra sundhedsvæsnets side, at man har valgt at sige, at abortgrænsen er i uge 12. Et er, hvad der er etisk korrekt i forhold til sundhedsvæsnet, en anden ting er, hvad jeg synes, der er etisk korrekt, fortæller Maria i sin story.

Enorm skyldfølelse

Hun fortæller endvidere i storyen, at hun havde det svært med tanken om at skulle have en abort, og det blev ikke nemmere, da hun kom længere hen i graviditeten. Maria ventede i tre uger på forundersøgelsen til at få en abort, og her forsøgte hun at sige til sig selv, at barnet var en cyste.

LÆS OGSÅ: Natalie Madueño fra ‘Den som dræber’ danner par med stjerne fra ‘Sygeplejeskolen’

- Jeg fik lagt graviditeten så langt væk, at jeg ikke tænkte på det. Det var kun, når jeg snakkede om det, at jeg blev mindet om det. Så for mig har det været enormt hårdt, og det er også derfor, jeg nu, selvom jeg glæder mig til, hun kommer, men jeg stadig har enormt meget skyldfølelse, for jeg havde jo i princippet valgt hende fra, fortæller hun ærligt.

Maria forklarer, at hun har svært ved at tilgive sig selv, men hun prøver at sige til sig selv, at det er okay, og at skyldfølelsen også er okay.

LÆS OGSÅ: Ung mor i svær graviditet: Valgte barnet fra

En af Marias følgere spørger, hvorfor hun ikke bare valgte at adoptere barnet væk, men det fastslår den unge mor, at hun aldrig kunne gøre. Hun er sikker på, hun ville knytte sig for meget til barnet og ende med at beholde det.

Tre forskellige fædre

Et andet spørgsmål går på børnenes far. Det er nemlig kun Jean og Jace, der har samme far. Marias tre levende børn er altså med tre forskellige fædre, og det var ifølge Maria ikke planen.

- Jeg kan godt forstå, jeg får spørgsmålet, hvorfor jeg får så mange børn med forskellige fædre. Hvis jeg havde vidst, jeg ville få fire børn med tre forskellige fædre, så havde jeg sgu nok ikke fået børn. Ej, det lød ondt. Men en af de tanker, jeg også havde, det var at være mor med tre børn med tre forskellige fædre, det var lige noget, jeg skulle sluge, forklarer Maria i sin story og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Mai Manniche bekræfter: Han var Alexandra utro med mig

- Og det er ikke fordi, der er noget galt i at have børn med flere forskellige fædre, det er op til en selv. Det har jeg jo også valgt. Men jeg vil da godt indrømme, det var ikke det, jeg havde håbet på. Men tit er det jo sådan, at ens liv bliver ikke, som man troede.

- Hvis jeg havde valgt mit liv, som jeg havde ønsket det, så havde jeg da haft en kernefamilie og haft mine børn med en mand, jeg havde været sammen med i ti år. Så havde jeg været færdiguddannet og haft mit eget hus. Men surprise, man kan ikke planlægge sit liv.

Maria understreger til slut i spørgerunden, at hun både elsker sine børn og deres tre fædre, fordi de har givet hende livets gave.