'Forsidefruer' i vild konflikt: Vi er rystede

'Forsidefruerne' Janni og Gunnvør er dybt rystede, efter de forsøgte at hjælpe en lille sælunge på deres tur i Skagen.

Janni Ree og Gunnvør Vigisdottir var i sidste uge i Skagen for at optage nye afsnit af 'Forsidefruer' på TV3.

Herunder kan du se et billede af de to 'Forsidefruer' i Skagen

LÆS OGSÅ: 10 realitystjerner du ikke vidste havde børn

Men på en strandtur stimlede folk sammen omkring en sælunge, der kæmpede for livet, mens moren kiggede på fra vandkanten. Det var en rystende oplevelse for fruerne, og i den forbindelse trådte de i karakter for at holde folk væk fra sælen, så naturen kunne gå sin gang.

– Vi oplevede, at folk ikke holdt afstand til den lille sælunge, men var mere fokuserede på at klappe den og tage selfies. Forældre blev aggressive overfor os, da vi bad dem og deres børn om at holde afstand og give den noget ro. Jeg bliver så gal over, at vi ikke har mere respekt for naturen og levende væsener, siger Janni Ree efterfølgende til HER&NU.

Herunder kan du se et billede af den stakkels sælunge

Det var denne blodige sælunge, som Janni og Gunnvør forsøgte at beskytte (Foto: Privat)
Det var denne blodige sælunge, som Janni og Gunnvør forsøgte at beskytte (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Nikita Klæstrup vil ikke have børn: Stop med at spørge mig

Naturstyrelsen ankom og vurderede, at sælungen blødte ud af næse og mund. De konkluderede, at den var syg af lungeorm og den kunne derfor ikke holde vejret og dykke. Så Naturstyrelsens udsendte valgte derfor at foretage en aflivning ved hjælp af et nakkeskud. Det fik bestemt ikke formildet damerne.

– De vælger at skyde sælen uden at tjekke om den er syg, mens dens mor ligger og kalder ude i vandet. De har svært ved at svare på, hvorfor de vælger at dræbe den, og kommer med den undskyldning, at den har lungeorm. Men den er ikke blevet ordentligt undersøgt. Gunnvør og jeg stod der i flere timer og holdt mennesker væk, forklarer Janni Ree, der nu agter at gå videre med sagen til Miljøministeriet.

EkstraBladet fået bekræftet af Naturstyrelsen, at hændelsen fandt sted, men at den udsendte selvfølgelig tjekkede sælens tilstand først, før han skød den.

LÆS OGSÅ: Her er Rasmus’ ærlige mening om ‘Forsidefruer’

Derudover er historien om Janni og Gunnvørs kamp for den lille sælunge også blevet opfanget i udlandet. Tyske Bild har nemlig også skrevet en artikel om balladen.

Herunder kan du se Gunnvørs opslag, hvor hende og Janni er i tyske Bild

LÆS OGSÅ: Husker du Gokkesok-Mads? Her er han i dag

LÆS OGSÅ: ‘Paradise Hotel’-stjerne åbner op om voldeligt forhold