Familien om 'Alene i vildmarken'-deltagers eventyr: Du er skør

Familiens meninger holder dog ikke Ulla Thomsen tilbage, da hun elsker at udfordre sig selv.

Et iskoldt udendørs bad hører til dagligdagen hos 60-årige Ulla Thomsen. Det foregår i et bassin uden for hendes hus i Hvidovre, hvor hun bor sammen med sin mand Bjørn og deres børn Troels og Ida.

LÆS OGSÅ: Remee afslører: Det er slut

– Familien synes, jeg er skør. Men de ved også, at det passer godt til mig, og at jeg ikke er så sart. Jeg vil gerne udfordre mig selv og finde ud af, hvor stædig og udholdende jeg er i en ekstrem situation, siger 'Alene i vildmarken'-deltageren Ulla Thomsen i sit gør-det-selv værksted.

Den seje kvinde er udlært smed og maskiningeniør. Hænderne er godt skruet på, og hun er hverken bleg for at banke søm i eller hugge brænde.

– Ja, det er vist første gang, de har haft deltagelse af en gammel kone som mig. Så jeg var temmelig sikker på at blive udtaget, siger Ulla, der i det seneste afsnit ikke havde meget held med fiskeriet, så hun i de første 11 dage næsten udelukkende levede af bær.

LÆS OGSÅ: HER ER DATOEN: Sofie Linde tilbage på tv

– For at få den fornødne energi spiste jeg også birkeblade, men det klarede jeg mig på. Jeg havde sørget for at tage lidt på, inden jeg tog af sted, så der var lidt at tære af, siger hun, der var alene afsted i den forblæste og iskolde, nordnorske vildmark.

– Hvis man er to, kan man blive uvenner med hinanden, og der er to til at lave ulykker på sig selv, så man bliver sendt hjem. Jeg har tidligere rejst rundt i verden, og har arbejdet som håndværker i ikke altid særligt venlige miljøer, så jeg kender nok mig selv bedre end de fleste, og det er en fordel derude, mener Ulla Thomsen.

Kostomlægning er ikke nyt for hende. Sidste år blev hun diagnosticeret med forstadier til livmoderkræft, og straks gik hun i gang med en kostomlægning og faste – noget hun med held også praktiserede for nogle år siden, hvor hun fik et piskesmæld og deraf følgende migræneanfald.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Kári om Martin: Det har overrasket mig

– Derfor er min krop også indstillet på at nøjes med mindre forsyninger, siger Ulla Thomsen.