Esben Dalgaard opdagede knude efter vægttab i tv-program

Skuespiller Esben Dalgaard er aktuel i tv-programmet '12 dage i helvede' på Discovery, hvor han sammen med andre kendte danskere har gennemgået 12 uger med ekstrem motion og med en meget stram kostplan.

- Jeg har undret mig over min egen energi, det har jeg virkelig, og jeg har også følt mig mere træt, end jeg egentlig kunne forstå. Jeg har simpelthen været grædefærdig, når jeg skulle rejse mig fra en stol, fortæller Esben i sæsonafslutningen af programmet på Discovery.

LÆS OGSÅ: Genkender du Lucas fra ’Nybyggerne’? Her har du set ham før

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Cecilie Hother fortæller om sit rejseeventyr.

LÆS OGSÅ: 'Forsidefruer'-stjerne i stor sorg: Jeg har grædt hele ugen 

Ifølge Esben har han mærket på sin krop på en anden måde, eftersom han har tabt en masse kilo.

- Jeg opdager faktisk nogle hævelser i min lyske, og det er nogle hævelser, jeg ikke har opdaget tidligere. Så det at jeg har tabt mig og nu har en fladere mave gør, at der træder nogle hævelser frem, forklarer Esben.

LÆS OGSÅ: Højgravide Mathilde Gøhler: Klar til baby

Esben blev undersøgt på hospitalet og har fået at vide, at han har kræft.

- Jeg har haft kræft tidligere i et modermærke i det område, som er fjernet, og jeg har gået til kontrol i mange år, men det er sgu desværre kommet tilbage igen. Det er et chok for mig selv, for min familie og for alle. Det har spredt sig, og det sidder dumme steder - det er noget rigtig møg, fortæller en berørt Esben i programmet.

LÆS OGSÅ: Morten Kjeldgaard taler ud: Min mor ville kurere min seksualitet

Esben modtager i dag immunterapi, som er en forholdsvis ny terapiform, og som han håber kan hjælpe ham gennem sygdommen.

Se klippet herunder og se hele afsnittet på discovery+.