Nadja Kaagh, ægtemand René og drengene Sakarias og Sebastian er også med. (Foto: Krestine Havemann/SBS)
Nadja Kaagh, ægtemand René og drengene Sakarias og Sebastian er også med. (Foto: Krestine Havemann/SBS)

Efter sønnens død: Ingen kan gå igennem det alene

Nadja sætter nu ord på sorgen, efter hendes søn døde for et par uger siden.

Onsdag den 21. december ramlede hele verden for Nadja Kaagh, der er kendt fra 'De unge mødre', da hendes søn døde i en alder af blot 20 år. Dagen før nytårsaften måtte hun og familien sige endegyldigt farvel til Sebastian, da han blev bisat.

LÆS OGSÅ: Ditlev fra 'De unge mødre' er død

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Remee fortæller om datterens succes

Det var hans ønske, at hans aske skulle spredes udover Bønnerup Strand i Kattegat, ligesom hans oldemors aske blev det.

LÆS OGSÅ: Børn med ekskærestens bror: Sådan går det ‘De unge mødre’-Stephanie i dag

I forbindelse med Nadjas søns død har hun oplevet en enorm støtte og kærlighed fra både folk omkring hende og familien, men også fra fremmede, der har vist deres sympati. Det takker hun nu for på sin Instagram-profil.

- I denne tid er vi taknemmelige over at bo i en lille by, i et lille land. Vi har oplevet ufattelig varme og hjælp i tiden efter Sebastians pludselige dødsfald samt til at få afholdt bisættelsen og det efterfølgende gravkaffe. Det kan ikke beskrives, hvor glade vi er for alt den hjælp, vi har modtaget. Vi havde ganske enkelt ikke klaret os uden hjælp fra nær og fjern. Af hjertet tusind tusind tak, skriver hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Amalie genforenet med sine piger

- Vi kan virkelig ikke takke nok. Vi er så utrolig rørte over, hvordan vi har oplevet folk danne ring om os og hjælpe os til at begynde vores sorgarbejde - både ved at tage del i de praktiske foranstaltninger og ved at være der med knus, opkald, mad, blomster og meget mere.

Lange dage og stort savn

På Instagram har Nadja delt sine tanker omkring, hvor svært det var at træde ind i Sebastians lejlighed for at tømme den og sortere i hans ting. For hvordan smider man noget ud, der har tilhørt ens afdøde søn? Selvom sønnen nu er bisat, så er sorgen og savnet der naturligvis stadig.

LÆS OGSÅ: Mikkel afslører: Amalie afleverede ikke børnene til samvær

- Som præsten nævnte i sin tale i kirken, kan ingen gå igennem dette alene. Vi håber, at I vil forstå, at processen er lang, og trods at bisættelsen nu er overstået, er sorgen kun i sin begyndelse. Vi håber, at vi vil møde samme støtte og kærlighed i ugerne og månederne, der kommer, skriver Nadja og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Annemette Voss frygter at føde alene

- Dagene er lange, savnet stort og vi mærker allerede nu, hvordan tomheden har sneget sig ind. René og jeg håber ikke mindst, at de der møder Sakarias på deres vej, vil hjælpe, støtte og tage sig kærligt af ham, mens han finder på plads i savnet. Vi vil for altid have behov for at tale om Sebastian, da han var og fortsat er en stor del af dem, vi er. Vi håber dog, at man vil respektere, at det bliver i vores eget tempo.

Nytårsaften var en kamp

De fleste kan nok sætte sig ind i, at Nadja og familien har haft en forfærdelig jul og nytår, og her bruger Nadja også sin platform på Instagram til at sætte nogle ord på, hvordan tabet har lagt en dæmper på det hele.

LÆS OGSÅ: Nadia Shila sagsøger hospital efter datters hjerneblødning

- Vi kom igennem nytårsaften. Hele dagen var en kraftanstrengelse for at give Sakarias en god aften og for ikke at sætte mig i et hjørne og græde. Bare det at finde tøj at tage på føles som en umulig opgave, at stå ud af sengen er en umulig opgave, at være andet end et spøgelse i sorg er en umulig opgave, skriver hun og tilføjer:

- Da klokken slog 12, var min eneste tanke, at jeg overhovedet ikke er klar til at gå ind i et år, hvor Sebastian ikke er her. Jeg vil ikke, jeg kan ikke! Det er så forbandet tomt at være til nu. Koldt ind til knoglerne, ensomt helt ind i sjælen.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Nadja Kaagh (@stampsareforever)