Efter alvorligt sygdomsforløb: Familien er vigtigst

I 2019 oplevede 'Nybyggerne'-parret for første at være rigtig bange.

Da 46-årige Anders Sandberg og 39-årige Frederikke Stolbjergs ældste barn, Lauge, fik blindtarmsbetændelse for to år siden måtte familien forholde sig til en ny virkelighed med usikkerhed og stor bekymring for deres dreng.

- I 2019 fik Lauge en blindtarmsbetændelse, men den blev desværre fejldiagnosticeret og ikke opdaget i tide. Så blindtarmen endte med at springe, forklarer Frederikke og fortsætter:

- Han fik nogle multiresistente bakterier i maven, som han ikke kunne komme af med. Det blev han rigtig syg af, og han endte også med at få tarmslyng.

LÆS OGSÅ: Elvira Pitzner udsat for psykisk vold: Han rev mig i håret og kaldte mig luder

Flere gange var Lauges liv i fare, og fra den ene dag til den anden foregik hverdagen på hospitalet, hvor Lauge var indlagt, og forældrene skiftedes til at være hos ham i døgndrift.

- Arbejdslivet stod ret stille, og vi koncentrerede os mest om, at Lauge skulle blive rask, og at vores to andre børn, Gertrud og Magnus, kom i skole og havde en velfungerende hverdag uden for mange bekymringer, fortæller Frederikke.

Lauge endte med at være indlagt i flere måneder, men efter operationer og antibiotikakure gennem drop kom han sig, og i dag er han helt rask.

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører: Her er vores krav til landmændene

Et ekstra kram

Sygdomsforløbet har bekræftet Frederikke og Anders i det, som de allerede vidste: Familien er det vigtigste.

- Man mærker, hvad der virkelig betyder noget. Man ser lige hinanden lidt dybere i øjnene, og man krammer lige børnene en ekstra gang, fortæller Frederikke.

LÆS OGSÅ: Iben Hjejle scorer venindens ekskæreste

At sætte de nære relationer først er dog ikke nyt for Anders og Frederikke.

- Vi snakker løbende om, om vi er der, hvor vi gerne vil være. For os er det vigtigt at have tid til hinanden og børnene, og derfor har vi også flere gange skiftet retning, forklarer Frederikke og fortæller, at parret på nuværende tidspunkt er et sted i livet, hvor de ønsker at skifte retning og fokusere på deres kerneværdier.

- Vi startede en virksomhed op i 2015, da vi var havnet i et hamsterhjul. Vi vidste jo godt, at virksomheden ville være hårdt arbejde - især fordi Anders skulle beholde sit lærerjob vedsiden af, men håbede også det ville give os en større fleksibilitet, som ville passe godt ind i familielivet. Det gjorde det da også, men nu er vi nået til et sted, hvor interesse og indsats ikke længere harmonerer, og derfor er det tid til at kaste boldene op i luften igen.

LÆS OGSÅ: Skønne feriebilleder: Barsel på Mallorca

Parret forbereder sig derfor på lukke deres virksomhed, og så håber de på at vinde 'Nybyggerne', så de kan få en ny start i Horsens.

Man kan følge parret i 'Nybyggerne' hver onsdag kl. 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY