Doto: DR
Doto: DR

DR dropper 'Disney Sjov': Det kommer der i stedet

Efter 31 år er det slut.

De fleste danske børnefamilier har ikke været meget i tvivl om, hvad der skulle ske fredag kl. 19.00. Her sidder man klar med fredagsslik og går ikke i seng, før Mickey Mouse har sagt de sidste ord i 'Disney Sjov'. Men nu er det slut.

LÆS OGSÅ: WOW: Geggo afslører svimlende husleje

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Loay fortæller om 'Robinson'

Disneys mangeårige eneret på tidsrummet fredag klokken 19-20 ophører fra 2023, som vi kender det, skriver DR i en pressemeddelelse. Fredag aften skal fortsat være et samlingspunkt med et nyt bredere format under navnet ’FredagsTamTam’.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche deler svær besked

- ’FredagsTamTam’ viderefører traditionen med at samle børnefamilierne. Men nu har DR mulighed for både at vælge mellem den bedste animation fra hele verden og samtidig styrke vores danske og nordiske afsæt. Det er et markant kursskifte, og jeg forventer, at det vil tage tid at opbygge denne portefølje. Men vi glæder os til at afsløre alt det nye animationsindhold, som den danske animationsbranche har i støbeskeen, siger chef i B&U Morten Skov.

LÆS OGSÅ: ‘True Love’-par er gået fra hinanden

Kursskiftet er ifølge DR et resultat af en bevægelse, der har været undervejs gennem noget tid. Nu er markedet modent til, at DR – i samarbejde med de danske animationsproducenter kan levere en hel time med kvalitetsindhold hver fredag.

LÆS OGSÅ: "Tinka" blev mobbet: Jeg skilte mig ud

Den. 6. januar 2023 tager 'FredagsTamTam' over for 'Disney Sjov', som dermed fortsætter indtil slutningen af 2022. 'Disneys Juleshow' vil som sædvanligt blive sendt den 24. december