Det største eventyr: Jeg er ikke helt den samme

Oplevelsen 'Over Atlanten' har ændret meget for Felix Smith, og han er ved selv at anskaffe sig en båd for at kunne fortsætte eventyret.

Felix Smith, 44, kunne ikke sige nej, da tilbuddet om et eventyr til søs meldte sig, og oplevelsen har ikke skuffet.

- For mit vedkommende var det det største eventyr. Hvis de spurgte mig, om jeg kunne tage afsted i morgen, så ville jeg gøre det, det var vidunderligt, fortæller Felix til HER&NU og forklarer, hvad der gjorde det vidunderligt.

LÆS OGSÅ: ENDELIG! Nu kommer 'Over Atlanten'

- Når man ligger derude på havet uden sin telefon og kontakten med omverdenen, så er man i naturens vold, og ligegyldigt hvor meget du har lyst til noget, så kan du ikke få det. I starten var det vildt frustrerende, men så vinder det indpas, og det er sgu meget rart, forklarer han.

Felix Smith og resten af besætningen satte for kaj i slutningen af november og kom først i land 21 dage senere på Saint Martin i Caribien. De 21 dage til søs gav Felix meget at tænke over, og i slutningen af februar annoncerede Felix Smith og kæresten Marie, at de ikke længere er et par.

LÆS OGSÅ: Drømmen er gået i opfyldelse: Flytter i nyt regnbuehus

- Jeg reflekterende over alt fra arbejde til privatliv og familieliv. Alt muligt, som jeg ikke havde tid til at tænke over tidligere. Jeg er ikke helt den samme, som før jeg tog afsted, afslører Felix, der dog gerne vil pointere, at der ikke er sammenhæng mellem hans tanker på turen og beslutningen om at gå fra Marie efter 14 års forhold.

- Vi har gået med tanken om at blive skilt i lang tid, og det var selvfølgelig rart at have noget tid derude til at tænke sig om og finde ud af, hvordan tingene skulle være, når vi kom hjem igen. Men det er vigtigt for mig at sige, at min skilsmisse og den tur absolut intet havde med hinanden at gøre, fortæller Felix til B.T.

LÆS OGSÅ: Efter kæmpe drama: Sådan er venskabet nu

Felix Smith har fået sit livs eventyr 'Over Atlanten' (Foto: Discovery Networks Danmark)
Felix Smith har fået sit livs eventyr 'Over Atlanten' (Foto: Discovery Networks Danmark)

Ikke færdig til søs

Oplevelsen på havet har været en øjenåbner for Felix Smith, der ikke ønsker at slutte eventyret her.

- Jeg har været ude og kigge på en båd, og jeg har også kigget på to. Jeg kan bare mærke, at der er noget sejler i mig, jeg ikke vidste var der, som jeg savner helt vildt, og som jeg er nødt til at forfølge. Jeg skal bare være noget mere på havet, kan jeg mærke, fortæller Felix, der dog starter ud i en lidt anden liga.

LÆS OGSÅ: Linse afslører: Derfor oplever jeg ikke hate

- Jeg har startet med at lease en autocamper et halvt år. Det er jo en kørende sejlbåd, så nu starter jeg lige med den, og så kunne jeg godt forestille mig, at jeg laver en konto og lægger til side til en sejlbåd. Jeg kan mærke, at jeg ikke har lyst til at tage på ferie på samme måde, som jeg tog på ferie inden denne her tur. Jeg vil gerne have det mere i retningen af det, vi har været igennem end at leje en ferielejlighed og ligge ved en swimmingpool, forklarer Felix, og hans to sønner, Arthur på 6 og Theodor på 12 år, er med på idéen.

- Jeg har nogle meget eventyrlystne børn, der bare gerne vil ud i verdenen, slutter Felix Smith.

Følg Felix Smith og resten af besætningen i 'Over Atlanten' hver søndag kl. 21.00 på Kanal 5 og på discovery+.

LÆS OGSÅ: Lykkelig hjemkomst: ‘Over Atlanten’-deltagerne modtages i Københavns Lufthavn

'Over Atlanten' sæson 3 (Foto: Per Arnesen)
'Over Atlanten' sæson 3 (Foto: Per Arnesen)