‘De unge mødre’-deltager taler ud om uvenskab

I et halvt år talte de ikke sammen, efter Cæcilie forlod virksomheden.

‘De unge mødre’ har man kunnet følge 22-årige Julie Elgaard og 25-årige Cæcilie Hansen, som begge bor i Viborg. De to blev veninder og startede en webshop med tøj sammen efter kun et halvt års venskab.

SE BILLEDERNE: Så meget er der sket med Sofie Lindes hus på Langeland

Kort efter starten på det, der skulle være deres iværksætterdrøm, gik drømmen dog i vasken. Det samme gjorde venskabet. Man kunne følge uvenskabet i programmet, men der kom ingen forklaring på, hvad der var sket imellem de tidligere så gode veninder, der blev kun sagt, at de var for forskellige i forhold til at drive en virksomhed.

Artiklen fortsætter efter videoen med Sabrina fra 'De unge mødre', der laver zombievideo.

Derfor kom det også som noget af et chok, da de to reality-mødre i slutningen af juni måned offentliggjorde, at de igen var veninder og atter havde kastet sig ud i et fælles projekt i form af podcastserien 'Ja, og hva' så?'. I serien fortæller de nu om, hvad der gik galt, og hvorfor de endte med at blive uvenner.

LÆS OGSÅ: ‘Alene sammen’-stjerne afslører ny kæreste

- Det jeg føler i processen er, at vi har så rygende travlt, at vi faktisk lidt glemmer at være veninder, lyder det fra Cæcilie, mens Julie stemmer i:

- 110 procent. For det hele går op i, at der er bare nogle ender, der skal hænge sammen, og for at de ender skal hænge sammen, så er der bare noget, der falder fra, og det går meget op i, når vi snakker og vi ses, så var det webshoppen udelukkende.

Ikke tid til venskab

De to unge mødre havde aftalt, at deres forretningseventyr under ingen omstændigheder måtte gå ud over deres familier. Egentlig var tanken med at starte deres egen virksomhed, at de skulle have større frihed, men sådan blev det slet ikke.

LÆS OGSÅ: Surprice ved Silas og Nicolais bryllup: Se hvem der kom

- Så fordi vi havde så mange penge også investeret i det, og der er kunder og folk, der skal have deres ting, som de har betalt for, så var venskabet bare en tredje-fjerdeprioritet, lyder det fra Julie, og Cæcilie fortsætter:

- Men det skøre er, at vi så jo stadig hinanden hver dag, men det hele det gik op i arbejde og det her med, at vi skulle have tingene til at hænge sammen, samtidig med at vi hele tiden havde fokus på, at det skal blive ved med at gå så godt, som det gik.

- Ja, og igen det her med, at det var jo også en investering, man har lavet, og vi gjorde jo det her, fordi ingen af os helt vidste, hvad vi skulle efter HF, så vi skulle gerne have bygget det op på relativt kort tid. Sådan så når min søster var færdig med barsel, så skulle der være et job, og når du var færdig med HF lige om lidt, så skulle der være et job, så det skulle gå hurtigt, og det vidste vi også og var også villige til. Men det blev sådan, at hver gang vi var sammen, så blev det meget snak om webshoppen og ting, der skulle gøres. For der er bare mere i at være selvstændig, end man regner med, forklarer Julie

LÆS OGSÅ: Her er den nye ‘Vild med dans’-vært

Cæcilie trak stikket

Virksomheden kom flyvende fra start, og de to veninder fortryder ikke noget, men de ville ønske, de havde gjort nogle ting anderledes i opstarten. Det endte alligevel med at gå udover familierne, og de havde dårlig samvittighed. Det endte med at blive Cæcilie, der sagde stop først.

- Der sker nogle ting i mit private liv, som sætter tingene i perspektiv, og jeg havde også bare vildt dårlig samvittighed overfor dem derhjemme, og jeg kunne bare mærke, at det var ikke det her, jeg skulle lige nu, og så savnede jeg også bare at være veninder med dig, fortæller Cæcilie.

Hun meddelte, at hun ville trække stikket, og det var det, der gjorde, at de blev uvenner.

- Den største fejl i det her er, at det gik så hurtigt inden, så vi havde på ingen måde taget stilling til, hvad gør vi, hvis nogen vil ud af det. Vi havde mega mange penge forbundet i det, og hvordan gør man det op? Hvordan gør man tiden op? Alt det her havde vi ikke taget stilling til - kun overordnet, og igen så ved man ikke, hvor mange ting, der er i det, før man står i det. Der er mange ender, der skal løses, fortæller Julie i podcasten og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Jonas Vingegaard fortsætter på tv

- Jeg tænker, at hvis det ikke var foregået i det tempo, og vi ikke havde været så presset, så havde situationen været en helt anden.

- Det der så sker er, at jeg bliver købt ud af virksomheden, og vi er stadig uvenner, vi snakker stadig ikke sammen. Det gør vi faktisk ikke i et halvt år. Så sker der det, at I sælger den, lyder det fra Cæcilie.

Da Julie og hendes søster beslutter sig for at sætte virksomheden til salg, ender de med at have intet mindre end 9 interesserede efter blot 24 timer, og salget går hurtigt.

De to unge mødre snakkede ikke sammen i seks måneder, til trods for, at de begge læste HF og havde billedkunst sammen. En dag brød de isen og mødtes til en snak om, hvad der var sket. Herefter opbyggede de igen venskabet.

LÆS OGSÅ: Stor i slaget: Elvira køber dyrt sommerhus

Den dag i dag har de lagt uvenskabet bag sig, og nu har de sammen deres podcastenserie, hvor der indtil videre er lavet seks afsnit. Afsnittet hvor de fortæller om uvenskabet hedder 'Svesken på disken'.

Hør mere om Julie og Cæcilies iværksætterdrøm i videoen herunder, som er fra 'De unge mødre'.