Dansk skuespiller i drukneulykke: Jeg tænkte, nu skal jeg dø

I mandagens afsnit af TV 2-programmet ’Korpset’ åbnede skuespilleren David Sakurai op om en af sine helt store barndomstraumer.

For tiden er den danske skuespiller med de japanske rødder David Sakurai aktuel i det benhårde tv-program ’Korpset’ på TV 2. Sammen med en række andre kendte danskere skal han igennem diverse krævende udfordringer, som tidligere jægersoldater har sammensat.

Artiklen fortsætter under videoen ad Abdel, der også er med i 'Korpset'.

LÆS OGSÅ: Reality-stjerne afslører hård barndom: Seksuelle overgreb og selvmordstanker 

Men hvor David Sakurai, der blandt andet er kendt fra tv-serierne ’Alfa’ og ’Hvide Sande’, i første afsnit fremstår stærk og udholdende, var han i gårsdagens afsnit særdeles presset. Her var det blandt andet en øvelse i det kolde vand, der slog den hærdede skuespiller ud af kurs.

Det er der en særlig grund til. For oplevelsen i vandet mindede den i dag 43-årige David Sakurai om et særligt traume, han var ude for i sin barndom.

- En af mine største frygte er vand. Det stammer fra en drukneulykke, jeg havde som lille dreng. Det har sat sig i min muskelhukommelse, og det har jeg kunne mærke i dag, siger han i andet afsnit af 'Korpset', om årsagen til, hvorfor han blev så presset.

- Jeg var seks år og på en havn, da jeg på en eller anden måde faldt i vandet. Den basale hundesvømning, jeg havde lært, rakte ikke langt, fordi panikken satte ind. Det var en panik, som rev mig længere ned i dybet. Jeg kan huske, at jeg gav slip og bare slugte en masse vand, fortæller han fortsat.

LÆS OGSÅ: TV-vært afslører: Har fået ny kæreste

Husker panikken

Han husker særligt, hvordan han gik til bunds i det grønne havnevand, og hvordan følelsen af angst og panik blev afløst af en ro i takt med, at hans lunger blev fyldt med vand.

- Al den panik og angst, der var i momentet, gik hen og blev til en ro, hvor jeg når at tænke, at nu skal jeg dø. Lige i de sekunder, hvor jeg havde den tanke, og jeg begynder at falde ned til bunden, bliver jeg flået op i håret, siger David Sakurai til ’Korpsets’ instruktører.

LÆS OGSÅ: Genkendte du Lars Ranthes datter? Her har du set hende før

Inden det gik helt galt, blev han dog reddet op vandet af en flok mænd, der kom ham til undsætning. Men selvom det er mange år siden, at ulykken fandt sted, sidder oplevelsen den dag i dag stadig i kroppen på skuespilleren.

- Det lå der en kæde af mænd udover kajen, som havde hørt mig, som fik revet mig op. Jeg har prøvet at arbejde med oplevelsen på alle mulige måder, men det har bare ikke været tilstrækkeligt, slutter han.

David Sakurai og de andre aspiranter kan opleves i ’Korpset’ hver mandag klokken 20 på TV2 eller streames på TV2 Play her.

LÆS OGSÅ: 'Bachelor'-babe har fundet kærligheden