CHOK! 'Nybyggerne'-dommer hentet med ambulance

Mette Helena Rasmussen er igen udskrevet fra neurologisk afdeling på Glostrup Sygehus efter undersøgelser af voldsomme smerter i hovedet.

En kraftig hovedpine fik 'Nybyggerne'-dommer Mette Helena Rasmussen til i går at ringe 112.

- Jeg har sjældent været så forskrækket eller ked af det, som jeg har været i dag. Men føler mig i gode, varme hænder. Nu venter vi på svar og flere tests. Og med lidt held bliver jeg sendt hjem i morgen, skrev Mette Helena i et opslag på Instagram i går.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-par slår fast: Savnet var det hårdeste

I dag sætter hun lidt flere ord på, hvad der er sket, og hvad resultatet af prøverne fortæller.

- Jeg vil gerne undskylde for, at det hele blev så dramatisk i går. Jeg var bare selv så påvirket, ked af det og bange, at jeg ikke rigtigt tænkte mig om. Jeg har nu været en tur igennem det danske sundhedsvæsen, og det får mine varmeste anbefalinger. Turen i ambulance var gratis. Jeg fik lavet et mindre sundhedstjek undervejs, jeg blev modtaget og undersøgt af søde sygeplejersker og læger, jeg blev CT scannet, coronatestet og fik serveret lækker mad med isdessert med vafler, skriver Mette Helena i dag på Instagram.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche trodser coronarestriktioner: Forbudt at bære mundbind i mine butikker

Mette Helena, der i aften kan ses på TV 2 i 'Nybyggerne', hvor hun vurderer stil og indretning af deltagernes bolig er bestemt ikke lige så glad for nåle, som hun er for vægmaling og interiører.

- Glostrup hospital toppede det hele med at sørge for, at jeg også fik lavet en rygmarvsvæskeundersøgelse. Og dér må man sige, jeg fik lov til at give lidt igen. For jeg startede (nok lidt ufrivilligt) ud med at lægge ryg til en ung læge, der øvede sig og bøvlede flere gange med at få ramt rigtigt, mens min krop spjættede, svedte og græd. Til sidst han gav op, ringede efter en erfaren anæstesilæge, som fluks kom og sagde, at han havde stukket 5 cm for lavt. Men det var jo godt, at han havde fået øvet sig lidt til en anden god gang. Og så fik vi ellers nålen ind og væsken ud, skriver Mette Helena fortsat.

LÆS OGSÅ: Amalie i ny strid: Jeg er rigtig ked af de nye sæsoner 'Forsidefruer'

Væsken bruges til at se, om der er blødning i hjernen, som ikke kan ses på en CT scanning, og der var gode svar til Mette Helena, der fik svar på, at der hverken var blødning, svulst eller andet foruroligende.

- Og det betyder, at alt det, man for alvor kunne frygte, er udelukket. Og at jeg har oplevet det, lægen kaldte en ‘anstrengelsesudløst hovedpine’. Jeg blev så forskrækket og ked af det i går. Men er nogenlunde lettet i dag. Nu har jeg en øm ryg og en træt krop. Jeg har ryddet min kalender, er taget hjem og vil forsøge ikke at anstrenge mig for meget, siger Mette Helena, der opfordrer alle til at kontakte lægen, hvis de mærker noget forandret i kroppen.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING! Landmand Claus alene igen: Jeg gjorde det forbi

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Jeg vil gerne undskylde for, at det hele blev så dramatisk i går 😌 Jeg var bare selv så påvirket, ked af det og bange, at jeg ikke rigtigt tænkte mig om. Jeg har nu været en tur igennem det danske sundhedsvæsen, og det får mine varmeste anbefalinger ❤️ Turen i ambulance var gratis 🚑 Jeg fik lavet et mindre sundhedstjek undervejs, jeg blev modtaget og undersøgt af søde sygeplejersker og læger, jeg blev CT scannet, coronatestet og fik serveret lækker mad med isdessert med vafler 🍨 Glostrup hospital toppede det hele med at sørge for, at jeg også fik lavet en rygmarvsvæskeundersøgelse 💉 Og dér må man sige, jeg fik lov til at give lidt igen. For jeg startede (nok lidt ufrivilligt) ud med at lægge ryg til en ung læge, der øvede sig og bøvlede flere gange med at få ramt rigtigt 😣 Mens min krop spjættede, svedte og græd. Til sidst han gav op, ringede efter en erfaren anæstesilæge, som fluks kom og sagde, at han havde stukket 5 cm for lavt 📏 Men det var jo godt, at han havde fået øvet sig lidt til en anden god gang. Og så fik vi ellers nålen ind og væsken ud 👨🏼‍⚕️ Og væsken var vigtig, for i den kan man se, om der skulle have været en lille blødning i hjernen. Og det havde der ikke 🙌🏻Ligesom CT scanningen viste en hjerne uden svulst eller andet foruroligende 🙏🏻 Og det betyder, at alt det, man for alvor kunne frygte, er udelukket 🧠 Og at jeg har oplevet det, lægen kaldte en ‘anstrengelsesudløst hovedpine’ 🤯 Jeg blev så forskrækket og ked af det i går. Men er nogenlunde lettet i dag. Nu har jeg en øm ryg og en træt krop. Jeg har ryddet min kalender, er taget hjem og vil forsøge ikke at anstrenge mig for meget. Tak for jeres omsorg og bekymring. Ps. Pas på jer selv. Lyt til din krop. Husk at gå til lægen 🍎Hellere en gang for meget end en gang for lidt. Vi har et effektivt sygehusvæsen, der yder omsorg og virker, og maden er absolut ikke ringe. Og det føles dejligt lettende at få at vide, at hjernen og kroppen fungerer. Kram 🧡

Et opslag delt af METTE HELENA (@mettehelena) den