Aslak udgår efter nyresvigt: Sådan har han det i dag

Anfald af svimmelhed og to besvimelser kort efter hinanden kostede Aslak og Rikke sejren i ’Alene i Vildmarken’. Det er han stadig mærket af

En ubekendt faktor slog ned som et lyn fra en klar himmel og forhindrede Aslak og hans 32-årige datter, Rikke, i at vinde ’Alene i Vildmarken’ efter knap en måneds eventyr. Pludselig oplevede han svimmelhed, og med korte mellemrum besvimede han to gange i træk. Den alvorlige situation kunne lægen ikke sidde overhørig, og sendte derfor far og datter hjem. Kort efter på hospitalet lød diagnosen: Akut nyresvigt.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-Maria forlader mand og barn

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Jenna og Albert fortæller om deres forhold.

- Det har forfulgt mig siden. Jeg føler lidt at have svigtet, fordi jeg ikke kunne administrere mit helbred, siger Aslak til HER&NU, og fortsætter:

- Jeg vil jo gerne vinde, og ikke være nummer 2, så det var træls.

LÆS OGSÅ: Kold luft mellem Cille og Christie: Hun har blokeret mig

Efter tre dage kunne den 60-årige ejer af en smedevirksomhed i Brørup ved Vejen forlade det norske hospital, og et efterfølgende lægetjek viste, at tallene for nyrerne igen er normale.

- Så der har ikke været noget siden. Måske var det for lidt væskeindtagelse, der var årsagen til, at nyren satte ud, mener Aslak.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-deltager i tvivl efter kønsskifte: Skal jeg opereres?

- Vi havde to overordnede mål nemlig at lære hinanden bedre at kende, og det lykkedes til fulde. Det andet var, at familien skulle komme herop og fortælle os, at vi havde vundet. Men det kom så ikke til at ske, konstaterer Aslak vel hjemme igen med et trods alt flot klaret eventyr bag sig.

Deltagerne var ellers favoritter til at vinde især på baggrund af Aslaks håndværksmæssige kompetencer, som hjalp dem godt på vej i overlevelseskampen. Tilbage var kun 60-årige Ulla Thomsen, som dermed løb med sejren i årets 'Alene i Vildmarken'.