Amalie til pressemøde på 'Forsidefruer' sæson 7. (Foto: Janus Nielsen.)
Amalie til pressemøde på 'Forsidefruer' sæson 7. (Foto: Janus Nielsen.)

Amalies første tid som mor til to: Sådan har Josephine reageret

Amalie er alenemor til to piger, og hun kunne ikke være mere lykkelig.

Amalie Szigethy blev mor for anden gang med planlagt kejsersnit den 26. november. Lille Hannah er faldet godt til i hos sin mor og storesøster Josephine på fire år, som viser stor interesse for sin lillesøster.

- Der er rigtig mange, der siger, at søskende bliver jaloux, og selvfølgelig vil der være en form for jalousi, men Josephine knuselsker Hannah – fuldstændig. Hun passer på hende, kysser og krammer hende hele tiden. Hun spørger ind til hende, og hun vil direkte hjem efter børnehave, så hun kan komme hjem til Hannah, fortæller Amalie til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Amalies første jul uden sin far: Det bliver super hårdt

De få gange, hvor Josephine har givet udtryk for jalousi, har Amalie været god til at takle det.

- Jeg kan mærke, at hun reagerer på, at hun ikke har mig 100%, fordi jeg selvfølgelig går med en nyfødt, men jeg synes, at vi er gode til at snakke om følelser, og jeg er god til at håndtere Josephine i de øjeblikke, hvor jeg kan se, hun bliver ked af det eller reagerer. Børn kan også blive frække, når de ikke bliver set og hørt, men jeg er god til at se og snakke med hende om det. Og det er slet ikke et stort problem, der er mere lykke end problemer, fortæller Amalie, der er ovenud lykkelig over, hvor nem en baby, hun har fået.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree taler ud om Jannis medvirken i 'Forsidefruer'

- Hun (Hannah red.) græder nærmest ikke. Hun giver flot udtryk for, hvad hun vil, og hun er tryg og kan tåle larm. Hun finder sig i, at Josephine kysser hende, holder hende og sætter hendes tøj. Josephine har skiftet ble på hende, og Hannah ligger bare og synes, det er skønt. Jeg har virkelig været heldig. Det er helt fantastisk, fortæller Amalie.

LÆS OGSÅ: Nathalie giver status som mor: Det har været en hård start

Skal tage den med ro

Efter kejsersnittet har Amalie fået besked på at tage den med ro, så såret kan hele. Det har også betydet, at hun ikke selv har kunnet aflevere Josephine i børnehave.

- Hendes anden side af familien hjælper til, og så har vi nogle venner fra børnehaven, som hjælper. Jeg må simpelthen ikke, selvom jeg har lyst, fortæller Amalie, der regner med selv at kunne komme ud og gå i denne uge.

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ! Corona-restriktioner får store konsekvenser for 'Vild med dans'

Amalie fik også kejsersnit med Josephine, så hun har helt styr på, hvornår kroppen er klar igen, og hvad man skal være opmærksom på.

- Selvfølgelig skal man holde øje med infektion, og så er der en akutlinje, jeg kan ringe til, hvis jeg bliver i tvivl om noget, fortæller Amalie, der nyder juledagene med sine to piger.

LÆS OGSÅ: SE HER: 'The Kardashians' inviterer indenfor til jul

Amalies børn Josephine og Hannah. (Foto: Privat)
Amalies børn Josephine og Hannah. (Foto: Privat)