Amalies første jul uden sin far: Det bliver super hårdt

Amalie Szigethy mistede sin far, Thomas, den 20. november, og familien skal derfor i år gennem julen uden en meget vigtig person.

For Amalie Szigethy er julen den tid på året, hvor hele familien samles. Ikke nødvendigvis juleaften, men dagene op til og efter.

- Min familie er rigtig stor, så jeg kan rigtig godt lide, at man hver jul ser alle dem, man måske ikke har set i årets løb. Det er ikke alle, jeg når at se i hverdagene, men jeg ved, at vi hvert år samles i julen på den ene eller anden måde, fortæller Amalie til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Så mange dage har Amalie født før termin

Amalies datter Hannah skal før første gang i år opleve julen, selvom hun formodentlig vil sove det meste af dagene væk (Foto: privat)
Amalies datter Hannah skal før første gang i år opleve julen, selvom hun formodentlig vil sove det meste af dagene væk (Foto: privat)

Selvom Amalies forældre gik fra hinanden for mere end 25 år siden, så har de fortsat været venner, og de har også altid set hinanden ved juletid.

- Nogle gange slår vi os også sammen, så min mor kommer med hjem til min farmor, hvor min far også ville være der. Så de er samlet om alle os børn. Min mor og far var rigtig gode venner og har altid været det, og min mor kalder min farmor svigermor, selvom min mor og far ikke har været sammen i over 25 år. Det bliver selvfølgelig mærkeligt, at min far ikke er der denne her jul og ikke er der mere, fortæller Amalie.

LÆS OGSÅ: Ung mor måtte i nat ringe 112

Amalies far døde den 20. november i en alder af blot 58 år.

- Det bliver super hårdt og rigtig mærkeligt. Vi kommer helt sikkert også til at græde, og jeg tror, vi kommer til at snakke meget om ham, og det bliver rigtig godt, selvom det også bliver hårdt.

LÆS OGSÅ: Danske realitydeltagere i shitstorm

Amalies mor og far og lille Josephine (Foto: Privat)
Amalies mor og far og lille Josephine (Foto: Privat)

Jul hos mor i år

Selve juleaften skal Amalie i år fejre sammen med sin mor og den side af familien, og det bliver på helt dansk traditionel vis.

- Julen hos min mor er god. Hun lægger aldrig hus til, for det er for småt. Derfor holder vi det altid hos min mors bror eller hos min mormor, og det er super hyggeligt hvert år. Vi spiser god mad, snakker, griner og pakker gaver op, fortæller Amalie, der i år har to børn med til julefest, og måske Josephine på fire år får startet en tradition, som Amalie havde som barn.

LÆS OGSÅ: Remee og Mathilde scorer roller i stor film

- Hos min farmor har der altid ligget en mandel hos alle børnene, men nu er vi jo voksne, men nu hvor Josephine er fire år og kan forstå det hele, og når Hannah og min brors lille dreng bliver større, så tror jeg helt klart, at den kommer igen den tradition med, at alle børn får en mandel og en gave. Jeg kan godt forestille mig, at der bliver lagt en mandel i Josephines risalamande i år, da hun også er det eneste barn lige nu, som forstår det, fortæller Amalie.

LÆS OGSÅ: Fra 'MasterChef' til 'Den store bagedyst': Mette har skiftet køkken

Josephine mærker julen

At Josephine er blevet fire år og forstår julen har også medvirket, at Amalie har gjort lidt ekstra ud af julen i år for sin store datters skyld.

- Jeg har for første gang fået et kæmpe juletræ, som jeg har pyntet sammen med Jose, og vi har lagt små gaver rundt omkring. Jeg har julepyntet rundt om det hus, vi bor i, så det kunne blive julet. Det gjorde jeg alt sammen, inden jeg fødte Hannah, så det kunne blive klar. Så har vi adventslys og kalenderlys, fortæller Amalie og fortsætter:

LÆS OGSÅ: 'Den store bagedyst'-deltager deler julelækkerier

- Og når vi går i seng i aften, så skal vi lægge flormelis på gulvet, fordi nissen måske kommer. De snakker meget om det med nissen i Josephines børnehave, så får de en nisse med hjem og skal fortælle, hvad den har lavet af narrestreger. Så i aften lægger vi flormelis på gulvet, og så skal vi så se, om den har gået i det. Jeg kan fornemme på Josephine, at hun synes det er meget sjovt.

Amalies børn Josephine og Hannah. JosePhine har taget rigtig god imod sin lillesøster, som hun knuselsker (Foto: Privat)
Amalies børn Josephine og Hannah. JosePhine har taget rigtig god imod sin lillesøster, som hun knuselsker (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Amalies graviditetsvægt: Derfor har jeg kun taget 30 kilo på

Ifølge Amalie er Josephine meget forkælet fra alle sider i denne søde juletid.

- Josephine får gaver hver dag i december af begge hendes familier, så hun har både fra sin farmor og farfar og fra sin mormor, og så har jeg også en pakkekalender til hende, så hun får tre gaver hver dag i december. Så vi er fyldt godt op. Jeg tror, at hun er det mest forkælede barn, men hun er jo også den førstefødte, smiler Amalie.

LÆS OGSÅ: 'Bagedyst'-vinder afslører fortid med Casper Christensen

Amalies datter Hannah (Foto: privat)
Amalies datter Hannah (Foto: privat)