Amalies eks i retten: Tiltalt i gigantisk svindelsag

Amalies ekskæreste Mikkel Skelskov, der er far til hendes to piger, skal i dag for retten.

I dag falder der dom i en af danmarkshistoriens største svindelsager - 'Operation Greed' - der er en historisk sag om skattesvindel og hvidvask.

Når Københavns Byret i dag afsiger dom, er det resultatet af et stort og langt arbejde.

- Selve retssagen er afviklet over mere end tre et halvt år, 153 retsmøder er afholdt foruden 5 om de indledende varetægtsfængslinger - alene dommerne og domsmændenes votering og udarbejdelsen af dommen har taget mere end et halvt år, oplyser TV 2.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Nicklaes var utro med 'Paradise'-babe

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at 17 mænd har været en del af et organiseret kriminelt netværk, som har stået bag hvidvask af næsten en halv milliard kroner og unddragelse af skat og moms for 295 millioner.

Amalies eks er tiltalt

Mikkel Skelskov, faderen til Amalie Szigethys to døtre, er ifølge Ekstra Bladet en af de tiltalte i sagen.

Mikkel Skelskov har været sammen med Amalie on/off, siden de medvirkede i programmet 'Amalies baby', som var en serie, der fulgte Amalie i sin graviditet og de første måneder med lille Josephine. Allerede dengang var forholdet turbulent.

LÆS OGSÅ: Tv-par sælger lejligheden

Ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet har haft adgang til, er Mikkel som direktør for vekselbureauet Cash Me ApS tiltalt for at have brudt straffeloven i forbindelse med transaktioner til en samlet værdi af mindst 9.423.041 kroner. Ud over sagen om hæleri er Mikkel Skelskov tiltalt for tre forhold om hvidvask.

Forventer frifindelse

Mikkel Skelskovs advokat, Ole Schmidt, siger til Ekstra Bladet.

- Jeg tror på, at han bliver frifundet for hæleri, for det vil kræve dokumentation for forsæt. Jeg tror derimod godt, han kan blive dømt for hvidvask, for der kan man dømmes for grov uagtsomhed, siger Ole Schmidt, der forventer, at dommen lyder på en bøde mellem 150.000 kroner og 200.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Her er alle ti dansepar i årets 'Vild med dans'

Det er dog ikke samme dom, der forventes tilden hovedtiltalte, som ifølge TV 2's oplysninger er i en helt anden størrelse.

- Den påståede kriminalitet er så alvorlig, at Anklagemyndigheden kræver straffe på helt op til 10 års fængsel til den hovedtiltalte NA, og hvis det sker, så vil det være den hårdeste straf, der nogensinde er givet i Danmark i en sag om svindel eller økonomisk kriminalitet, skriver TV 2.

LÆS OGSÅ: Tidligere reality-stjerne med i nyt TV 2-program

Amalie aner intet

Ifølge Ekstra Bladet, der har talt med Amalie, ved hun intet om sagen til trods for, den har stået på i over tre år.

- Jeg er ikke kæreste med ham og snakker ikke med ham. Jeg aner ikke noget om sagen, og det interesserer mig ikke, siger hun kort til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas i tv-comeback

Det er dog ikke mere end ni måneder siden, Amalie og pigerne fejrede jul med Mikkel, og dengang havde tonerne om forholdet en anden lyd.

- Vi er altid på talefod, fordi vi har børnene. Vi er rigtig gode til at samarbejde om børnene, fortalte Amalie tilbage i november til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Afsløring! Tre kendte med i 'Robinson'

I programmet 'Forsidefruer' har Amalie ligeledes udtalt, at hun og Mikkel arbejder på at få en dreng sammen.

- Jeg kan godt forstå, at det er rigtig svært at følge med i mit og Mikkels kærlighedsliv. Hannah er bestemt ikke det sidste barn. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, inden jeg bliver gammel, at få en dreng. Men så skulle det måske gøres på en klinik, hvor man specifikt udvælger en sædcelle, forklarede Amalie i programmet, hvor hun også gjorde det klart, at barnet skulle være med Mikkel, da det også er ham, der er far til pigerne, og for Amalie betyder det noget, at hendes børn har den samme far.

LÆS OGSÅ: Cremekongen: Sælger huset for 40 millioner