Amalie Szigethy med datteren Josephine. (Foto: Privat)
Amalie Szigethy med datteren Josephine. (Foto: Privat)

Amalies datter bidt i ansigtet af hund: Det vil kunne ske igen

Et bid i Josephines ansigt får fatale konsekvenser for hendes mormors hund, men det skyldes ikke kun et bid.

Enhver hundeejers mareridt blev til virkelighed for Amalie Szigethys mor, Lotte Lytton Kejser, da hendes bedste hundeven bed hendes elskede barnebarn.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Martin Jensen havde datteren med i ‘X Factor’

- Gamle, smukke, elskede Tanne. Min trofaste lille gutterinde. Hun skal i hundehimlen på torsdag kl 11. Det er så mærkeligt og så hårdt at kende dødsdagen på sin hund. Jeg kan slet ikke navigere i det her. Den lille ven jeg hentede i Gilleleje i kennel og kørte hjem med hende i en skotøjsæske. Større var hun ikke. Nu er Tanne 17 år og har ondt i sin krop, skriver Lotte på Instagram i et opslag, som Realityportalen har fået lov til at gengive, og fortsætter:

LÆS OGSÅ: AV! Nu langer Janni Ree kraftigt ud efter Tina Lund

Amalie Szigethy og mor Lotte TV-Prisen 2020 (Foto: Anthon Unger)
Amalie Szigethy og mor Lotte TV-Prisen 2020 (Foto: Anthon Unger)

- Hun er blevet lidt dement og lidt forvirret. Hun bed Jose i ansigtet uden anledning. Ikke noget vi kunne se komme. Biddet blev ikke varslet med en knurren eller et nap. Det blev et bid. Heldigvis skete der intet alvorligt. Selvfølgelig alvorligt nok. Jose blev forskrækket og ulykkelig. Ligesom vi andre var dybt chokerede over at vores trofaste og kærlige Tanne kunne bide. Som hundeejer er man ansvarlig for, at ens hund ikke laver ulykker eller personskade. Det skete alligevel.

LÆS OGSÅ: Janni Ree raser over TV3: De har fuldstændig skam-klippet mig!

Et bid var første advarsel

Overfor Realityportalen fortæller Lotte, at hendes hund, Tanne, som er en gammel pige, ikke længere ser så godt, og så har hun gigt og er blevet dement. Hundens tilstand har haft afgørende betydning for Lotte.

- Jeg tog den sindssygt hårde beslutning i samråd med min dyrlæge. Havde Tanne været 6 år gammel og rask, ville jeg vælge en hunde adfærdspsykolog. Det var jo ikke et direkte og ondt angreb mod Josephine. Det var et bid, og det må selvfølgelig ikke ske. Og det vil kunne ske igen, fortæller Lotte og fortsætter:

LÆS OGSÅ: WHAT! Elviras kæreste er en gift mand

- Så beslutningen om aflivning blev taget, fordi Tanne er gammel, er syg, har smerter og et bid var måske den første varsel om, at der er noget galt psykisk med Tanne. Og som hundeejer er det mit ansvar at tage det alvorligt og handle på det.

LÆS OGSÅ: Åbner op om forholdet til Blachman

Selvom beslutningen nu er taget, så har Lotte grædt sig i søvn efterfølgende og er stadig i tvivl om, hvorvidt det er det rigtige. Det er ekstra hårdt, fordi hun har haft Tanne, siden Amalie var 12 år gammel, og det er den sidste hund, Lotte har tilbage. Så i dag har de to venner gået en sidste tur ved stranden, og i morgen bliver en hård dag for Lotte, som må sige farvel.