Amalie om efterlysning: Derfor går jeg offentligt

Det er ikke uden grund, at Amalie onsdag meldte sine børn savnet på Instagram.

Man skal have gået med mere end almindeligt store skyklapper, hvis man har overset, at Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov er i åben krig om deres børn. Det hele startede onsdag i denne uge, da man kunne se en grådkvalt Amalie efterlyse sine børn på Instagram.

LÆS OGSÅ: Amalie afslører: Det skete der, før Mikkel tog børnene

Den handling har efterfølgende fået mange kritiske røster til at anklage Amalie for at være en dramaqueen eller for at udstille faren til sine børn. Men Amalie er ligeglad med, hvad folk siger om hende. Hun var ikke i tvivl om sit næste skridt i onsdags.

LÆS OGSÅ: Amalie afslører: Stadig bange

- Da jeg fik beskeden om, at han havde taget pigerne, der var jeg meget klar i hovedet om, hvad jeg ville gøre. For jeg kunne ikke bare sidde stille og se ind i en væg og kommunikere med familieretten og med politiet. Der vidste jeg, at jeg ville tage sagen i egen hånd, og jeg vidste, at det ville være bedre, fastslår Amalie og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Mikkel afviser flugt: Det er for børnenes skyld

- Jeg har også taget et valg om at gå offentligt med det her, for jeg ved, der er mange kvinder, der sidder i det her, og det er ikke alle, der har et talerør som mig.

Børnene er vigtigst

Amalie understreger dog, at det vigtigste for hende er at få børnene hjem igen. Det er også dem, der har gjort udslaget i forhold til hendes offentlige kamp.

- Hvis mine børn ikke var blevet taget fra mig, så var jeg ikke gået offentligt med det. Det var jeg ikke, for jeg passer på mine børn, og derfor vil jeg ikke hænge det her ud, for jeg ved, de en dag kan læse om det. Derfor har jeg holdt alt, hvad der er sket det sidste år skjult. Sandheden er bare, at der har været så meget lort, og den mand har gjort så mange modbydelige ting imod mig som mor, fortæller Amalie.

LÆS OGSÅ: Tobias Rahim banket af 18-årig

Hun ved dog, at begge børnene elsker deres far, og derfor ville hun gerne beskytte det forhold

- Men nu, hvor jeg alligevel er gået offentligt, så holder jeg ikke noget tilbage. Derfor tænker jeg også, jeg kan hjælpe nogle andre kvinder, der sidder i den situation, for nu er det ligesom sluppet ud. Men man kan sige, at lige nu er det, der vægter allerhøjest, at børnene er væk, og jeg vil gerne bruge alle de redskaber, jeg har til at finde dem. Men det er jo ikke alle, der kan det.

LÆS OGSÅ: Tina Lund afslører: Derfor fik jeg nok

Jeg har nogle problemer

Udover at finde sine børn og hjælpe andre er der også en tredje grund til, at Amalie har valgt at fortælle sin historie i offentligheden.

Ifølge Amalie er det ikke uden grund, at hun igen og igen er havnet i Mikkels favn. Men det vil hun gerne bryde ud af. Ved at sige alt højt tror hun på, at hun gør det nemmere for sig selv ikke at gå tilbage til ham igen.

LÆS OGSÅ: CHOK: Mark Le Fêvre droppet og Eva Jin hyret

- Jeg ved godt selv, jeg har nogle problemer i forhold til at være gået tilbage med ham  så mange gange, men det er jo noget, jeg skal arbejde med. Det er fordi, jeg har været fanget i det her spin. Psykisk vold er faktisk værre end fysisk vold, for man kan ikke rigtig bevise det. I stedet står man forvirret og efterladt og ensom og ved ikke rigtig, hvilken vej man skal kigge, fortæller hun med gråd i stemmen.

Hun indrømmer, at hun har været naiv og for godtroende i sin drøm om en familie med mor, far og børn. Men hun er heller ikke i tvivl om, at den drøm med Mikkel er knust for bestandigt nu.

LÆS OGSÅ: Tina Lund afslører: Derfor fik jeg nok

At forholdet er slut, er én af de få ting, som det tidligere par er enige om i de her dage. Da Realityportalen snakkede i telefon med Mikkel torsdag, lød hans dom over forholdet:

- Vi finder aldrig sammen igen. Det er prikken over i'et, det hun har budt mig nu. Jeg kommer ikke til at tilgive det mere, jeg gider det bare ikke mere. Det er også begyndt at blive for mærkeligt for pigerne.

Skal Mødes med Mikkel mandag

Mikkel og Amalie gik fra hinanden mandag i denne uge, og de var enige om beslutningen. Det har de begge fortalt. Derfor kom det som et chok for Amalie, da Mikkel hentede begge piger onsdsg omkring klokken 10 fra henholdsvis skole og dagpleje af deres far, som tog dem med på juleferie.

Ferien var dog ifølge Amalie ikke planlagt, selvom Mikkel understregede, at han ikke gjorde noget galt. Han ønskede dog ikke at oplyse, hvor han befandt sig.

LÆS OGSÅ: ‘True Love’-Marcus forklarer: Sandheden om Kira og Nicoline

Amalie skyndte sig at søge om fuld forældremyndighed, som gjorde det ulovligt for Mikkel at være udenfor landets grænser, og fredag inden klokken 12 skulle han aflevere døtrenes pas i Familieretshuset i København. Det overholdt Mikkel, men han beholdt stadig pigerne.

Mandag skal Amalie og Mikkel så mødes med deres advokater i familieretten, hvor der skal træffes en afgørelse i den hastesag, som deres kamp er blevet. Amalie vil have fuld forældremyndighed, mens Mikkel vil have bopælsretten over børnene.